Det har taget mig længe at få inkorporeret en hudplejerutine for mit ansigt. I rigtig mange år fjernede jeg ikke engang min make up, fordi det på den måde var hurtigere at komme afsted dagen derpå. 😱

Men hudpleje – specielt for ansigtet – er essentielt. Og der er god grund til at se efter produkter uden skadelig kemi. Din hud er dit største organ, og derfor spiller det en vigtig rolle i din generelle sundhed. Men derudover er oplagt mulighed for selvkærlighed og -pleje. 💘

I dag er min rutine heldigvis lige så naturlig for mig, som at børste mine tænder og sker fuldstændig automatisk. Jeg ved dog, at det også for andre er svært at få afsat tiden sidst på dagen.. Simpelthen fordi det er her man har mindst overskud. Børnene skal puttes, der skal ryddes op, arbejdes, laves lektier og gøres klar til i morgen.

Tit rammer trætheden mig som en mur og jeg er klar til at falde i søvn på ét sekund fra et andet.

Derfor skal hudplejen ikke være en sur pligt, der skal overstås, inden jeg kan falde i søvn med god samvittighed. Den skal måske heller ikke ligge som det sidste på dagen og den skal bestemt heller ikke være for avanceret eller alt for tidskrævende.

Men det behøver det heldigvis heller ikke. ❤️

God hudplejerutine

God hudpleje

Jeg har i løbet af det sidste års tid, fået en helt rituel rutine for min hudpleje, hvor jeg først tager et varmt bad, fjerner min make-up og får renset, fugtet og plejet mit ansigt, inden jeg er klar til at lægge mig på sofaen.

De fleste dage tager jeg en olie og serum på, inden jeg bruger min gua sha, for at løsne godt op og få masseret produkterne ordentligt ind. Men mere bliver det altså heller ikke til.

Og det er ærligt talt helt okay! Hudplejerutiner bliver ikke bedre af at være overkomplicerede – slet ikke, hvis det afholder dig fra at udføre dem.

Når jeg påstår, at din hudplejerutine ikke behøver at være en pligt, så er det for det første fordi, jeg tror på, at tiden du bruger, i stedet kan blive et rart og selvkærligt ritual.

Jeg har før haft følelsen af, at hele seancen skulle overstås så hurtigt som muligt. Nu nyder jeg faktisk de 5- 10 minutter, jeg bruger på mig selv, dér hvor dagen skal til at slutte og hovedet er fuld af tanker.

Det er jo en oplagt mulighed for at inkorporere et holistisk perspektiv og connecte med sig selv – specielt når man på den måde masserer og plejer huden i ansigtet. 🤎

Det er en mulighed for at komme ”ned” i kroppen, slippe tankerne og lande, inden dagen også slipper helt. Uanset hvad, så er din rutine tid, du investerer i dig selv og det er aldrig spildt.

Det er sundt, vigtigt og hverken noget du behøver at skynde dig igennem eller have dårlig samvittighed over at prioritere. 🙏

Produktvalg

Når du skal vælge produkter til dit ansigt og din hudpleje, er der ofte mange faktorer at tage hensyn til.

Nedenfor kan du læse om mine anbefalinger til de vigtigste produkter, som naturligvis er helt uden skadelig kemi, parfume eller hormonforstyrrende ingredienser. På den måde kan du finde produkter som rent faktisk virker og passer til dig, uden at gå på kompromis med din sundhed.

Hvis du vil læse mere om hvorfor du bør være kritisk overfor de produkter, du bruger i din hudplejerutine, så hop til mit indlæg om hvorfor du skal vælge hudpleje uden skadelig kemi. 

Du behøver ikke skifte hele dit toiletskab ud, for at gøre en forskel for din krop. Mange af disse hudplejeprodukter bruger vi hver evig eneste dag (måske endda flere gange). Så selv et enkelt produkt kan have stor betydning for den samlede mængde skadelig kemi, som din krop indtager over tid.

Huden er vores største organ og den spiller i den grad sammen med vores sind. Derfor starter en god hudpleje selvfølgelig med intentionen om at gøre noget godt for din hud.

Brug produkter med omtanke og brug de 5 minutter om dagen det kræver, fordi det hele betaler sig tilbage tifold. Men vigtigst af alt – nyd det undervejs!

Ansigtsrens vatrondel

Ansigtsrens

I løbet af dagen opsamler ansigtet snavs, forurening og bakterier, fra alt det kommer i kontakt med. Derfor har det godt af at blive renset, inden du lægger dig til at sove.

Men faktisk opsamler ansigtet også en del uønskede elementer i løbet af natten, blandt andet bakterier fra din hovedpude og fedt fra håret. Vand alene kan ikke opløse fedtstofferne, imens almindelig håndsæbe har en helt forkert kemisammensætning til ansigtets miljø.

Derfor er det en rigtig god idé, at finde en skånsom rens der fjerner de uønskede partikler. Derudover at få implementeret en hudplejerutine, hvor der renses både morgen og aften.

Når det kommer til ansigtsrens, så er det vigtigste at være opmærksom på, at benytte den mindst skrappe rensemetode.

Mange produkter bruger alkohol til at udtørre urenheder, men som resultat for den manglende fugt, kompenserer huden ofte med endnu flere urenheder på sigt. Derudover benyttes eksempelvis salicylsyre flittigt, som er et hormonforstyrrende stof, der kan have betydning for forplantningsevnen. 😰

Hvis du har store problemer med akne, så kan det være en god idé at rådføre dig med en kosmetolog og evt. få udført dybderens løbende.

For de fleste, er det dog mest fordelagtigt at benytte et skånsomt produkt dagligt derhjemme, uden hårde, forstyrrende kemikalier. Med nænsomhed vil hudens naturlige balance justere talgproduktionen og mindske urenheder.

Har du været vant til at benytte produkter med parfume, alkohol mm. som nedbryder hudens naturlige barriere, kan der være en tilvænningsperiode, hvor barrieren langsomt genopbygges og fugtbalancen skal restaureres. Hav tålmodighed!

Du bliver lykkelig for hvad din krop selv kan tilbyde, når den er i balance og du får brudt den onde spiral, som blot forværrer problemerne 🙏

Ansigtsrens til fedtet/kombineret hud

Rudolph Care er et skønt, økologisk og bæredygtigt brand, som tilbyder en cleansing foam, som jeg er blevet ret vild med. Produktet er en mild, parfume- og parabenefri rens, der effektivt men skånsomt renser huden.

Produktet er en skum som føles dejlig let at massere ind i huden med fingrene. Efterfølgende renses huden med vand. Ingredienslisten inkluderer aloe vera, kokosolie, mandelolie og acaiolie, som alle er fugtgivende og nærende. Men derudover er det meget milde ingredienser, som ikke skaber ballade for barrieren.

Renseprodukter uden skadelig kemi

Se mere om denne ansigtsrens & køb online her.

Jeg anbefaler især produktet til dig med kombineret/fedtet hud, da det balancerer olien i huden rigtig fint og på den måde hjælper med at regulere urenheder, uden at forværre udfordringerne på sigt. Derudover er det toppen at produktet er naturligt, økologisk, bæredygtigt og vegansk. 🏄🏻‍♀️

Ansigtsrens til tør hud

Hvis du, som mig, har tør hud, er det essentielt ikke at overrense.

Danish Skin Care har en utroligt skånsom wash, der også kan bruges som make up fjerner. Det er ideelt for en som mig, der også gerne bruger produkterne i badet og som ikke skal forstyrre hudbarrieren unødvendigt. Derudover synes jeg, det bliver nemmere at inkludere rens i min hudplejerutine på den måde.

Det her er en skøn rens, som du bedst påfører med lidt vat eller en rondel. Det kan være fristende, ikke at rense bagefter, men det skal du alligevel huske at gøre her. Ellers kan huden have tendens til at udtørres yderligere.

Til gengæld er det den letteste rens at anvende. Faktisk kan det gøres på under et minut og på den måde er det et godt produkt, hvis du skal vænne dig til at bruge rens dagligt. Derudover er den også vegansk. 🐝

Rens fedtet hud allergivenlig

Se mere om denne ansigtsrens & køb online her.

Ansigtsrens til sart hud

Hvis du har meget sart hud, så er det stadig essentielt at rense huden fra uønskede partikler, snavs og fedt. Du skal selvfølgelig bare være varsom.

Her vil jeg især anbefale Nilens Jords balm, der samtidig tilfører fugt og har en særligt mild formel. Balmen smøres ud og lægger sig blidt på huden, inden den afvaskes.

Den føles rigtig dejligt beroligende, hvilket er vigtigt, hvis huden nemt irriteres. Jeg bruger især produktet i vintermånederne, da jeg synes det ekstra pleje gør underværker for sart vinterhud.

Til gengæld synes jeg, at den kræver lidt mere arbejde end de to ovenstående renseprodukter, så her skal du gøre op med dig selv, hvad der er vigtigst for dig.

Produktet kan samtidig bruges som make up fjerner og er vegansk – virkelig smart!

mild ansigtsrens uden kemi

Se mere om balmen & køb online her.

 

Til den travle

Hvis du har travlt og ikke ønsker at bruge for meget tid på rens og at fjerne make up, så er micellar water er rigtig fint og skånsomt produkt. Modsat de ovenstående renseprodukter skal det nemlig ikke vaskes af. Altså god til den travle hudplejerutine!

Nilens Jord har et rigtig fint bud på dette, med deres cleansing water. Produktet er beriget med spirulina og argukeekstrakt, som har en rigtig fin og mild effekt på huden og samtidig får renses meget skånsomt.

Produktet kan også kan bruges som make-up fjerner. Micellar tiltrækker nemlig snavs, make up og uønskede partikler som en magnet, så derfor skal produktet ikke masseres ind i huden, på samme måde som en sædvanlig rens.

Det er derfor også super effektivt, på dage, hvor man måske har lidt mindre tid end sædvanligt eller til morgener, hvor der er run på.

Til gengæld tilbyder Micellar ikke helt de samme egenskaber for huden, som de ovenstående renseprodukter. Men kan være et rigtig fint alternativ, hvis du ved, at du ikke får brugt en rens eller din hud let irriteres af dem. 🙌

Nilens jord mild rens balm hud

Se mere om Micellar & køb produktet online her.

Husk de genanvendelige rondeller, det er nemmere end det lyder og sparer både miljøet og din pengepung. Jeg bruger omkring 5 om ugen, så de ryger blot med i tøjvasken cirka hver 14. dag. Alt i alt nemmere end du tror 💫

Genanvendelige vatrondeller

Du kan købe bæredygtige bambus rondeller her.

Dagcremer

En god dagcreme (eller fugtighedscreme) kan gøre underværker! Og skal du udskifte én ting i dit kemi-frie-arsenal, så start her – det var også mit første skridt 🥰

Vi bruger typisk cremen dagligt og den vaskes ikke af, så der er rigtig god grund til at vælge et sundt alternativ her!

Dagcreme til tør hud

Alle cremer indeholder en combibnation af vand og fedt, så til tør hud elsker jeg Decubal!

For en tør hud som min, kan deres fedt-hudpleje nemlig virkelig gøre underværker og ingredienslisten her er fuldkommen sund.

Cremen er rimelig fed og derfor bedst, hvis du kan leve med, at den er lidt tid om at trænge ind. Benyt evt. cremen som natcreme, hvis du ønsker de fugtgivende egenskaber, men gerne vil have en creme der trænger hurtigere ind til dagstimerne. Den er dog langt fra så fed, som deres kropscremer, så lad dig ikke afskrække, hvis du har erfaring med dem.

Jeg skal ærligt indrømme at det her ikke er den visuelt kønneste creme. Den ser nok lidt medicin-agtig ud. 🙈 Men lad dig ikke narre! Den er virkelig effektiv og lækker til en meget overkommelig pris. ☀️

fed creme allergivenlig

Se mere om & køb cremen her.

 

Fugtighedscreme til sensitiv hud

Har du sensitiv hud, så har Raunsborg et rigtig fint produkt at kigge mod til din rutine.

Cremen har en antiinflamatorisk effekt, som virker beroligende på let irriteret hud og beskytter godt mod dagens strabadser.

Ingredienslisten inkluderer mælkebøtte og brændenælde, som er berygtede for deres milde og beroligende egenskaber – urter der har en lignende effekt på os, når de indtages indvortes. 🌱

Den trænger relativt hurtigt ind og kan derfor fint benyttes under make up. Generelt er alle produkterne her dog særligt velegnede til sensitiv hud, da der ikke er nogen former for allergener eller parfume. Så hvis du trækkes mod nogle af de andre cremers egenskaber, så kan du gøre det med ro i maven.

sensitiv hud allergivenlig dagcreme

Se mere om cremen & køb online her.

Fugtighedscreme til fedtet/kombineret hud

Har du fedtet til kombineret hud er du måske interesseret i en creme, som trænger hurtigere ind og med ekstra fokus på ikke at stoppe dine porer til.

Der kan denne gel/creme fra Nilens jord være et rigtig godt alternativ. Den trænger super (!) hurtigt ind i huden, og har en meget let gel-agtig konsistens end de forrige cremer.

Dog fortsat fyldt med fugtgivende ingredienser! Gelen er samtidig beriget med hyaluronsyre, som hjælper med at binde fugten til hudens celler og på den måde hjælpe med at holde hudens fugtbalance i skak. Dette er især vigtigt hvis du har tendens til urenheder, fordi manglende fugt skaber overproduktion af talg = urenheder.

Hvis du går med make up, er denne creme desuden bare er skøn alternativ, fordi den trænger hurtigt ind og kan balancere ingredienserne fra en foundation eller puder, uden at få det til at “kage”.

Fedtet hud dagcreme uden allergi

Se mere om cremen & køb online her.

Husk derudover solcreme! Leder du efter en god solcreme uden skadelige kemi, så læs mere her.

Natcremer – behøver man en speciel creme til natten?

Jeg skal være ærlig at sige, at der desværre ikke findes ret mange deciderede natcremer på markedet, som er anbefalelsesværdige.

Det er egentlig ærgerligt, for de fleste vil gerne have lidt ekstra fugt om aftenen, hvor cremen ikke behøver at trænge lige så hurtigt ind, som det kræver, inden man eksempelvis lægger make up om morgenen.

Heldigvis er der råd for dette!

Alle ovenstående cremer kan benyttes som natcreme med god samvittighed.

Men derudover kan du nemt tilføje olie eller serum sammen med din almindelige creme for at tilføre lidt ekstra fugt, og så har du et rigtig godt og sundt resultat, som huden kan arbejde med hele natten igennem. 😍

Serum – anbefaling af 3 gode

Et rigtig skønt, nyt mærke på hylden for holistisk hudpleje er Razspa. Her bliver der arbejdet med rene ingredienser og koncentrerede produkter, så du får rigtig meget for pengene, selv i de små flasker.

A-retionoid er en slags serum, du påfører inden din ansigtcreme og inden sengetid.

A vitaminet arbejder gennem natten og har betydelig effekt for opløsning af akne og urenheder. Generelt arbejder produktet med hudens struktur, de fine linjer og irritation, hvilket efterlader et glat og blødt resultat.

Super serum, hvis du har tendens til urenheder! Jeg har virkelig set mange før/efter billeder, med selv virkelig svær akne, som kom til livs med det her. Og de taler for sig selv. 🙌

Serum hudpleje uden parfume

Se mere om A-retinoid & køb online her.

Et andet skønt produkt i serien er anti-aging serumet fra samme mærke, som gennem hyaluronsyre arbejder med hudens elasticitet, fine linjer og fugtbalance.

Faktisk anbefaler jeg produktet til alle, som har brug for et ekstra skud fugt. Har aldrig haft en serum, som gik så godt i dybden og gav min hud så dejlig en glød, uden at tilstoppe porerne.

I øvrigt et super produkt, hvis du ønsker at arbejde med anti-aging/moden/tør hud. Selvom jeg også gerne vil advokere for at fine linjer kan være utroligt charmerende og kun er et produkt af et levet liv, med en masse gode oplevelser!). ❤️

Hudpleje allergivenlig uden kemi

Se mere om produktet & køb online her.

Pudderdåsernes serum har en all-round effect, især på grund af sit høje indhold af niacinamid. Ingrediensen er kendt for at kunne forbedre en lang række udfordringer, men især urenheder og udjævning af grov hudstruktur.

Rigtig skønt produkt, hvis du eksempelvis har problemer med make up som kager eller udfordringer med at optage fugtighedscremer. Det skønne ved denne serum er også prisen, som er yderst overkommelig. 💸

serum antiage uden parfume

Se mere om all round serum & køb online her.

Olier

Det er en gammel myte, at olie tilfører urenheder til ansigtet. Tvært imod har vi brug for fedt, for at komme urenheder til livs. Har du ikke prøvet olier før, så vil du straks se de mange fordele, ved at inkorporere det dagligt i din hudplejerutine. Du skal blot finde den oliekombination, som passer til netop din hud.

Naturligolies ansigtolie er en blanding a mange forskellige, økologiske olier som hver især har virkelig mange, vidunderlige fordele. Fordelen ved denne olie er, at alle hudtyper vil få glæde af den.

Der er simpelthen intet dårligt at sige om denne olie. Den trænger meget hurtigt ind og fordeles let. Samtidig kan den bruges i samspil med hvilken som helst fugtighedscreme, ved blot at dryppe et par olier i blandingen, inden den påføres.

Jeg vil især anbefale olien som supplement til din almindelige dagcreme, inden du går i seng. Dette kan som sagt gøres ved at dryppe olien i din creme eller ved at masserer olien ind alene. Dette kan med fordel gøres med en gua sha – som du kan læse mere om i min artikel om hudplejerutine.

Den er selvfølgelig vegansk og meget drøj i brug, så der er god value for money. Andre olier kan også fint anvendes, men her får man fordelene fra mange forskellige olier i ét samlet produkt i en let optagelig formel. Dertil en olie uden frygt for at tilstoppe porer eller skabe urenheder. 🌟

 

ansigtsolie uden kemi økologisk

Se mere om ansigtsolien & køb online her.

Øjencreme

Mange ønsker lidt særligt fokus på øjenområdet, og det er der også råd for indenfor de sunde produkter.

Rudolph Care Acai Eye Cream er i samme serie som renseproduktet, jeg har skrevet om lidt længere oppe, og er en super lækker, oliebaseret øjencreme.

Ingredienslisten er udgjort af en lang række lækre elementer, men jeg vil fremhæve aloe vera og kamille, som er super beroligende og fugtgivende – perfekt for øjets sarte hud og de fine linjer. Naturligvis også vegansk og bæredygtig.

øjencreme rynker uden parfume

Se mere om øjencremen & køb online her.

En anden skøn øjencreme er ginzing cremen fra Origins.

Uh jeg elsker det mærke og er rigtig ked af, at selvom flere af deres produkter i høj grad er naturligt baserede, så indeholder de fortsat allergifremkalender stoffer. 😩 Mega irriterende!

Det gør denne øjencreme til gengæld ikke. Den er fuldkommen safe og rigtig, rigtig lækker. Cremen er meget let og trænger hurtigt ind, som et stort energiboost til huden. Derudover indeholder den ginzing, som indenfor ayurveda er en af de mest fundamentale urter til at holde kroppen ung og frisk.

Den de-puffer og giver lidt glød, så den er perfekt til trætte morgentimer og mørke vintermåneder. 😴 Jeg bruger både denne forebyggende om aftenen og sammen med min dagcreme om morgenen.

øjencreme rynker allergivenlig økologisk

Se mere om cremen & køb online her.

Jeg håber, at du fandt inspiration til hudpleje uden skadelige ingredienser! Lad mig endelig høre dine erfaringer med produkterne. Husk derudover at bruge make up som passer til din hudtype. Hvis du leder efter inspiration til det, kan du læse mere om kosmetik uden skadelig kemi her.

Husk at du ikke behøver at skifte alle dine produkter ud på én gang – men måske du løbende kan gøre din hudpleje lidt sundere for dig og for miljøet. 💕

God fornøjelse 🥰