I løbet af en dag, skal vi igennem en del ting, som vi oftest bare gerne vil have overstået.

Jeg hader for eksempel at stå i kø og køre i tog. Det føles bare som den vildeste spild af tid og jeg tænker kun på, hvad jeg skal, når det slutter.

I mange år, har jeg haft det på samme måde med min hudplejerutine. Derfor sprang jeg den oftest også over.

Idag har jeg det anderledes. I stedet for at ønske hele seancen overstået, så øver jeg mig nu i at være til stede i den og bruge den. Det er min chance for at få fem minutter for mig selv, hver dag, helt uforstyrret, til at gøre noget, der jo egentlig føles rigtig dejligt.

Desuden har jeg idag fundet de produkter og værktøjer, som skaber synlige resultater for min hud – og dermed er min rutine blevet en del mere motiverende at opretholde. 😌

Derfor kommer her mine tips til, hvordan du med et holistisk udgangspunkt kan gøre din hudplejerutine til lidt mindre af en sur pligt og lidt mere et selvkærligt ritual.

Hudpleje aften

Som altid, så behøver du ikke implementere alle råd og heller ikke hver dag. Du afgør, hvad der føles godt og sundt for dig. Måske får du kun brugt nogle af rådene ind imellem, men selv én gang om ugen, er én skøn, selvkærlig gave til dig selv.

Og det vigtigste her er, at din hudplejerutine ikke bliver endnu en regel, som øger følelsen af pligt og arbejde eller noget du skal leve op til – tænk i stedet på det som noget du rent faktisk synes er dejligt.

Hudplejerutine og rækkefølge

Skal man have en rutine både morgen og aften? Og hvilken rækkefølge skal man egentlig bruge sin produkter i? Det er noget af det, jeg i mit arbejde er blevet spurgt flest gange om.

Det korte svar er, at du bør pleje dit ansigt både morgen og aften, men rutinerne kan de forskelligt ud. Eksempelvis er min hudplejerutine om aftenen væsentligt længere end om morgenen. Det er dels fordi jeg har mest tid om aftenen, men også fordi jeg bedre kan bruge produkter, der tager tid om at trænge ind.

Dog kan du bruge denne huskeregel til rækkefølgen af produkter til din rutine:

  1. Rens
  2. Serum
  3. Creme
  4. Olie

Bruger du ikke olie om morgenen, så følger du blot de øvrige steps. Bruger du produkter som er længere om at trænge ind, så skal du huske at holde en pause mellem produkterne.

I det følgende, vil jeg bruge tiden på min aften hudplejerutine, da det er den rutine de fleste har bedst mulighed for at gøre mere selvkærlig.

Find fred til selvkærlighed

Luk verden ude i disse 5 minutter.

Husk at ritualet kan ligge når som helst mod aftentid. Har du mest overskud, når du kommer hjem fra arbejde, så lås dig inde på badeværelset her. Har du først fred når børnene er puttet, så vent til de sover.

Det vigtigste er, at du prioriterer tiden. Gør din rutine til et valg, fordi du kan glæde dig over den. Dit hudplejerutine, dit ritual!

Bare du ikke bliver forstyrret. Hvis du skal bede om fred, så gør det – alle kan acceptere 5 minutter.

røgelse

Kom i den rette stemning

Fordi min hudplejerutine ikke skal være en sur opgave, så er det essentielt at finde en måde at gøre den lidt mere end bare en rutine.

Hvad kan hjælpe dig med at connecte til din krop? Skal du have musik? Skal du have ro? Skal du have røgelse eller æterisk olie på badeværelset, som kan hjælpe dine sanser på vej?

Når du har fundet ud af hvad der virker for dig, så kan det jo ligge klar til dig i morgen og så tager det ikke mange sekunder at få skabt det helt rigtige atmosfære til hygge og selvkærlighed.

Selv har jeg for eksempel en fin olielampe stående ved vasken, der bare pynter, når jeg ikke bruger den. 💘

Find dit fokus

Lad din hudplejerutine have et større fokus end blot din hudpleje. Ritual kan have forskellige fokuspunkter, og det vil sandsynligvis give sig selv, alt efter hvilken dag du har haft og hvad der fylder hos dig.

Forsøg at skabe ro omkring tankerne og brug ritualet, til dels at komme lidt ned i kroppen og ud af hovedet, men også til at få bundet knude på de ting, som du ikke kan ændre ved i dag.

Et eksempel kan være en konflikt på arbejdet, som har rumsteret hele dagen. Acceptér at du har tanker der fylder og at det er en situation der er væsentlig for dig lige nu. Samtidig kan du måske netop have gavn af, ikke at gå ned i konfliktens detaljer.

Disse 5 minutter, som grounder dig og skaber balance, kan netop være den investering, som skaber klarhed og overskud omkring konflikten på den anden side.

Det er naturligvis lettere sagt end gjort, men øvelse gør mester. Det kan hjælpe at forsøge at observere sine tanker, næsten som om de var en andens. Desuden kan det hjælpe at holde fokus på sanserne. Dét som rent faktisk sker, lige nu.

Mærk vandet mellem dine fingre, gulvet under fødderne, cremens indhold og følelsen af en gua sha eller faceroller.

Hvis du bruger aromaterapi og musik, kan du bringe disse sanser i spil.

Du kan også med fordel vende spørgsmålene indad. Hvordan har du det? Hvordan føles det?

Aromaterapi hudpleje

Husk at rense

Når du starter dit ritual er det naturligvis vigtigt at du vasker dine hænder. Men vask også dit ansigt i vand.

Vask dagen af dig – og måske spørge dig selv, hvad du kan slippe nu, inden du nulstiller gennem søvnen og kan begynde på en frisk i morgen.

Manifester det hér, og lad vandet rense det væk for dig. Du kan have lignende tanker, når du går i bad.

Vand kan være utroligt helende og rituelt, hvis vi forstår at bruge det.

Brug dit renseprodukt og masser det ind i huden. Masser i cirkler imens du fokuserer på, hvordan huden mellem dit ansigt og sine fingerspidser føles. Du kan også fokusere på at mærke gulvet under dine fødder.

Vask produktet af og tør huden let med et rent håndklæde.

Renserutine

Påfør tonic, mist og serum

Nu er du renset og landet! Træk vejret ned i maven og pust ud.

Så er det på tide, at berige din krop med alle de sunde, gode og selvkærlige ingredienser fra dine produkter. Start med tonic/mist og serum, hvis du bruger dette.

Har du brug for inspiration til hvilke produkter du kan vælge, så kan du læse videre i guiden til hudpleje uden skadelige kemi.

 

Ansigtspleje olie

Fugtighedscreme /natcreme

Når dit serum er masseret godt ind i huden, er det tid til en dejlig fugtighedscreme til gavn gennem natten.

Masser cremen ind i ansigtet og husk gerne din hals. Du kan med fordel anvende en federe creme til natten, da du ikke er afhængig af, om den trænger hurtigt ind. Sørg for at dit ansigt får både vand og fedt hver dag gennem dine hudplejeprodukter såvel som indefra, det er nøglen til langt de fleste hudproblemer.

Olie til hudpleje

Olie er et must i hudpleje, efter min mening. Så mange mennesker kender ikke fordelene, eller er måske ligefrem bange for at anvende olier i deres hudplejerutine. Men myterne om at olie tilstopper porer eller skaber urenheder, kan vi godt pakke væk.

Olie er en fantastisk ingrediens til din hudplejerutine. Den pleje som tilføres, er essentiel til at holde din egen balance i skak. Det gælder både for at undgå, at huden tørrer ud, men også at huden ikke overproducere talg, i et forsøg på at kompensere for manglende fugt.

Du skal naturligvis ikke bruge hvilken som helst olie. Her handler det om at finde en olie, som ligner vores egen huds, så huden optager olien og den ikke blot lægger sig som en hinde over huden. Læs mere om dette i guiden til hudplejeprodukter uden kemi.

Der findes to gode måder at inkorporerer olien til sin hudplejerutine. Enten kan vi tilføre et par dråber til cremen, inden den påføres, eller vi kan massere den ind i huden, som sidste led af vores rutine. Uanset hvilken metode du anvender, så har huden godt af at blive masseret rigtig godt igennem, så produkterne for alvor trænger ind i huden.

Brug tid på dette. Mærk din hud, olien og anvend eventuelt en gua sha eller face roller, så du komme rigtig godt i dybden med produkterne. Ved du ikke helt hvor de skal starte med dette, så kommer en lille introduktion her.

ansigtscreme uden skadelig kemi

Gua sha

En gua sha er et flat, glat redskab, typisk af krystal, som bruges til at ”skrabe” produkterne ind i huden samt massere muskler og lymfesystemet.

Min gua sha er lavet af rosakvarts, som er en af mine yndlingskrystaller!

Der findes et hav af gua shas på markedet, som har stort set den samme praktiske funktion. De adskiller sig lidt på formen (og dermed på deres akupressur funktion) og ellers på, hvilken krystal de er udformet af.

Gua shas stammer fra Kina, hvor de har været brugt i hundredevis af år. Og det er der rigtig god grund til.

Ved at skrabe huden i bestemte bevægelser og på den måde massere ansigtet, stimuleres blodcirkulationen nemlig. Det har en lang række fordele, såsom reducering af fine linjer og puffyness og skaber en opstrammende effekt, der giver huden et skønt glow.

Du har måske hørt om, at man kan skrubbe lår og numse, for eksempelvis at komme appelsinhud til livs. Det er egentlig det samme princip som gør sig gældende her. (Du kan i øvrigt også sagtens bruge din gua sha til kroppen!)

Ophobede affaldstoffer frigives gennem lymfedrænage, imens de gode ingredienser fra serum, olie eller creme optages bedre. Det eneste du skal være obs på er, at påføre olie nok til at din gua sha ubesværet kan glide henover huden.

Du skal ikke være nervøs for at bruge din krystal forkert, det kan du ikke. Men du kan med fordel blive inspireret af en lille video nedenfor, så du får benyttet akupressuren mest optimalt!

Som du kan se, er det samme princip om du bruger gua sha, en faceroller, låget til et syltetøjsglas eller bare dine fingre, så du kan stadig være med, selvom du ikke ejer et værktøj til formålet. ❤️

Face roller

En face roller, er designet med samme formål som en gua sha. Typisk kommer den med en lille roller i den ene ende og en lidt større i den anden. På den måde kan du let tilgå alle hjørner og kroge.

Personligt synes jeg, at denne er lidt nemmere at benytte, fordi den er så intuitiv. Dog giver den ikke helt det samme “pres”, som en gua sha og derfor har jeg med tiden lagt min roller mere og mere på hylden til fordel for min gua sha.

Til gengæld kan jeg sagtens stadig finde på at tage den med ind på sofaen, når jeg er færdig med min rutine på badeværelset. Her kan man sagtens sidde og rulle lidt, på de dage, hvor der måske ikke er tid eller overskud til det store ritual.

Er du begynder på området, kan det desuden være super fint at starte her, alt efter hvad der kalder på dig.

De fleste børn synes også det er skønt at blive ”rullet”, måske inden sengetid, da face rolleren især har en beroligende effekt.

Både gua shas og face rollers kan komme i køleskabet, hvis man synes den kolde effekt føles dejlig! Og ellers pynter de fantastisk på badeværelset 🥰

Selvkærlige redskaber – Gua sha og face roller

Helsam fører denne smukke jade roller/gua sha sampak, som er idéel, hvis du gerne vil prøve begge dele. Rolleren har både den brede og den smalle roller, så du kan komme i alle kroge, imens gua sha’en er i klassisk hjerteform.

Jeg elsker jade, som holder sig dejlig kølig efter en tur i køleskabet, og føles blid mod huden.

Jade er en krystal der associeres med held og power – en rigtig god sten at arbejde med, hvis du ønsker at arbejde med at udleve dit fulde potentiale.

Desuden har den en skøn, grøn farve, som pynter rigtig fint på badeværelset og giver dejlige associationer til naturen 🥰

Se mere om jaderoller/gua sha pakken og køb online her.

gus sha rosakvarts

Hvis du leder efter en gua sha i rosakvarts, så er denne, sarte og fine gua sha fra helseriet ideel!

Formen her er en bølgebevægelse forenden, som er skønne for lymfedræningen og også gør det muligt at komme til smallere steder. Eksempelvis omkring næsen. Denne del af din gua sha er også ekstra god ved urenheder.

Farven er så skøn på den her krystal og alle ved, at jeg elsker rosakvarts generelt. Med denne gua sha får du den ultimative self love oplevelse, ingen tvivl om det ❤️

Se mere om den & køb online her.

 

 

Ametyst gua sha

Den her lille gua sha er genial til begyndere. Den har en helt anden form end de øvrige og sætter mere præcist ind. Den er virkelig cute og lavet af skøn ametyst. Jeg har været lang tid om at falde for ametyst, men det er en genial sten til klarsyn.

Har du svært ved at finde ud af hvor du skal hen eller hvad du selv står for, så anbefaler jeg klart ametysten. Men du kan også vælge den for den cute farve, lige til at have med i make up pungen eller lignende.

Se mere om ameytst gua sha & køb online her.

Hvis du har lyst til at satse på facerolleren, så se lige den her sodalit roller fra calmlish. Wow! Istedet for den klassiske “lille” ende, så har den her roller en ende med tekstur, der skaber ekstra massage til ophobet væske, træt væv eller fine linjer.

Virkelig et godt valg, hvis du har brug for lidt mere kræft til arbejdet. Sodalit er kendt for sine balancerende egenskaber, kommunikation og blide healing.

Den er enormt gavnlig ved angst og for arbejdet med selvværdet, hvor stenen hjælper med at styrke selvbilledet og give styrke til at konfrontere svære følelser og begivenheder.

Face roller sodalit

Se mere om rolleren & køb online her.

 

Savner du den lille roller, så kan jeg dog også sagtens forstå det. Det er smart, hvis man gerne vil kunne tilgå de lidt mindre områder eller dine børn synes det kunne være sjovt at være med. Så kalder denne tigerøje roller måske!

face roller tigerøje

Krystallens utroligt fine farver skaber automatisk associationer til naturen og til sin navnefader tigeren. Krystallen er kendt for, “at smide benzin på bålet” til dine drømme og ambitioner. En rigtig god sten for vildskab og udlevelse af dit kvindelige potentiale. 🔥

Se mere om rolleren & køb online her.

Afslutning

Vask din ansigtsroller eller gua sha for bakterier og vask hænderne.

Træk vejret ned i maven et par gange og fokuser på gulvet under dine fødder.

Tak dig selv for at have prioriteret tid til dig selv – og tak eventuelt dem, der gav dig 5 minutter i fred til ritualet 🙏

Sov godt og namaste 😴