Krystaller, fair trade og etik - læs mere om Savasanas
💖 MORS DAG - Spar op til 15% på smukke krystaller og skønne krystalsmykker 💖

Etik og krystaller

Krystaller er forbundet med en hel del etiske diskussioner, som jeg synes er vigtige for enhver, der overvejer at investere i dem. 

For det er en industri der, ligesom mange andre, er fyldt med dilemmaer.

Over de seneste år har området fået mere fokus, og det skal vi kun være glade for.

Disse samtaler er med til at gøre det nemmere for forhandlere og forbrugere at træffe de rigtige valg og gøre vores bedste for, at vi sikrer hele kæden fra hvordan krystallerne opdrives, til hvordan de finder vej til vores hjem og kan bidrage positivt til vores liv. ♥︎

krystaller

Fair trade krystaller

Alligevel vil jeg gerne understrege, at hverken jeg eller andre krystalforhandlere med sikkerhed kan skrive under på at krystallerne er handlet "fair trade".

Det certifikat findes simpelthen ikke. Ligesom at vi med garanti ikke kan sige, at krystallerne ikke stammer fra konfliktområder eller har andre ubehageligheder med i sin oprindelse. 

Diamanter har i mange år haft samme fokus, helt uden at det er lykkedes os at finde et certifikat, der med sikkerhed garanterer for produktionskæden uden at kunne blive misbrugt.

Så hvad stiller vi op? 

Krystaller fair trade

Din forhandler skal tage stilling 

Hånden på hjertet, så er det en meget vanskelig problemstilling, som fylder meget i denne lille butik. Vi kan ikke med sikkerhed spore enhver krystals rejse til vores værksted. Det kan ingen forhandlere. 

Og jeg vil aldrig nogensinde lade som om, at denne rejse ikke er konfliktfyldt - det er den for ALLE krystalforhandlere. 

Det eneste vi kan gøre, er at tage stilling og stille spørgsmål. Vi kan tale med vores forhandlere og vælge de forhandlere fra, som ikke fremstår troværdige eller som ikke selv tager stilling. 

Vi kan bede om visitationer og grundlæggende beviser for, at alle der er involverede i produktionen af krystallerne bliver behandlet ordentligt. Vi kan ligeledes kræve, at alle led i forsyningskæden får del i avancen, så produktionen forbliver bæredygtig. 

Og vi kan besøge dem. Vi kan læse deres code of conduct. Vi kan stille dem de svære spørgsmål - og vi kan forvente at de bliver besvaret. 

Derfor er dine spørgsmål naturligvis også velkomne til os - og du kan skrive til mig lige her. ♥︎

fair trade krystaller

Hvad kan krystaller gøre for dig? 

En anden vigtig etisk problemstilling er, hvad vi lover af afledte effekter med disse energiredskaber. 

For i min optik, så er det ikke reelt at love, at disse krystaller vil forandre vores liv på nogen som helst områder. Det kan de gøre. Jeg har set det ske - og jeg har mærket det selv. 

Men krystaller er og bliver redskaber, som nogen stiller sig meget kritisk overfor - og det skal de have lov til. 

Samtidig stiller jeg mig selv kritisk overfor nogle af de påstande, jeg ser blive slynget om sig derude.

Jeg kunne eksempelvis aldrig finde på at påstå, at vestlig medicin ikke har sin berettigelse i verden. Eller at krystaller generelt kan erstatte andre vigtige sygdomsbekæmpende og sundhedsforebyggende redskaber, vi heldigvis har i vores arsenal. 

Det er heller ikke min overbevisning at sygdom kun opstår på baggrund af indre blokeringer og dermed at vi selv bærer ansvaret for fysisk sygdom. Overhovedet. 

Men jeg ser holistisk på vores sundhed og trivsel - dermed tror jeg bestemt, at vi positivt kan fremme vores tilstand på tværs af elementerne krop, sind og sjæl. 

Det har jeg skrevet meget mere om her på siden - og vil fortsætte med at tale meget mere om det, så vi kan få lagt myterne på hylden og begynde at værdsætte krystallerne for alt de kan og det potentiale de har for vores liv. ♥︎

savasana krystaller

Krystallernes kvalitet og billeder

Ind imellem møder jeg spørgsmål til, om man kan være sikker på, at de krystaller man investerer i, vil leve op til billederne. Og det kan du - altid hos os. 

Hos os bliver der ikke lagt kunstige farvefiltre eller lignende henover billederne. Vi gør også vores bedste for, at det er let at afkode krystallernes faktiske størrelse, eksempelvis ved at vise dem i hånden. 

Skulle du alligevel have skiftet mening om en krystal eller mærke, at den ikke er rigtig for dig, når du modtager den, så hjælper vi med en nem retur. 

fair trade

Miljøhensyn

Hos Savasana skal enhver pakke føles som en oplevelse. Jeg bruger meget tid på at pakke hvert enkelt smykke, så kærligheden og den personlige håndtering skinner tydeligt igennem. 

Alligevel vil du måske opleve, at din pakke ind imellem kommer i en genbrugsæske. Vi bruger nemlig altid de papkasser og -æsker, som kommer ind i butikken fra producenterne. 

Under alle omstændigheder er din æske altid FSC-mærket og vi anvender naturligvis også biovenligt kassefyld - selvom det som oftest ikke er nødvendigt, da kassens størrelse er så tæt på varen som muligt. Dette fyld kan du smide i din kompostbunke eller grønt affald. 

På den måde undgår vi nemlig at optage unødvendig plads hos fragtfirmaerne, så de ikke skal køre flere gange end højst nødvendigt. 

Vores store ønske om at føre vores forretning så miljøvenligt som muligt, betyder også at vi samler vores ordre hos producenterne, så vi ikke skal have fragtet varer over store afstande ret ofte. 

Vi forsøger at tænke langt ud i fremtiden og planlægge vores kommende kollektioner og produkter, så godt som muligt. Somme tider vil dette dog resultere i at enkelte produkter måske kan være noteret som udsolgt over længere perioder - og her håber vi på jeres forståelse. 

Tak fordi du læste med ♥︎

Krystaller etik