Krystal begynder guide - Kom godt igang med Krystaller I Savasana.dk | Savasana.dk
💖 Vi holder vinterferie - alle pakker afsendes d. 11/3 🌴 TAK for jeres tålmodighed 🙏

Sådan kommer du godt igang med din krystal

Er du nysgerrig på krystallerns forunderlige verden, men ved ikke helt hvor du skal starte? Så fortvivl ikke, jeg har lavet en letforståelig guide, der vil hjælpe dig med at komme godt i gang med din første krystal.

krystal

Sådan vælger du den rigtige krystal

Verden af krystaller er både bred og dyb, med en mangfoldighed af krystaller, hver med deres unikke egenskaber.

Du vil finde krystaller, der kan fremme klarhed og koncentration, og andre der kan hjælpe med at skabe en dyb følelse af ro og harmoni i dit liv. Faktisk findes der krystaller til stort set alle formål. 

Derfor kan det føles overvældende at vælge, men husk, din intuition er din bedste vejleder.

krystaller

Måske er der en bestemt krystal, der tiltrækker dig mere end andre? Disse følelser kan være din intuition, der fortæller dig, at det er den rigtige krystal for dig.

Vær ikke bange for at stole på din mavefornemmelse og lad dine følelser lede dig på vej. 

Med andre ord siges det også, at vi slet ikke vælger krystallen, krystallen vælger os. Derfor skal du ikke være bange for at følge din intuition. ♥︎

Under hver krystal i shoppen kan du også finde information om krystallens specifikke egenskaber, ligesom at du her på bloggen kan finde beskrivelser og guides til eksempelvis valg gennem chakra-healing eller match med stjernetegn

Sådan renser du din krystal

Når en krystal har været i hænderne på andre, eller efter perioder hvor vi har arbejdet meget med krystallen, så kan man have brug for at rense energien. 

Rensning af krystaller er en gammel praksis, der siges at fjerne alle tidligere energier og gør krystallen klar til at modtage dine energier og intentioner.

krystaller

Det kan du gøre på forskellige måder. Du kan eksempelvis rense med røg fra palo santo eller salvie, ved at lade røgen omkranse krystallen og tage den gamle energi med sig væk. 

Du kan også skylde din krystal i rindende vand eller eksempelvis placere krystallen i salt over natten. Du kan også placere krystallen omkring selenit, som renser og genoplader andre krystaller. 

Læs mere om de forskellige rens- og genopladningsmetoder her. 

Sådan sætter du intentioner og programmerer din krystal

Det næste skridt er at sætte dine intentioner og "programmere" din krystal. Når du programmerer din krystal, informerer du universet om dine ønsker og mål.

Forestil dig, at du indstiller en GPS til din destination. Det er den samme proces, men i stedet for en fysisk placering, indstiller du krystallens retning for dig.

meditation krystaller

For at gøre dette, så hold krystallen i dine hænder, luk øjnene og mediter. Visualiser dine mål og ønsker og lad krystallens vibrationer hjælpe med at forstærke disse intentioner.

Jo mere specifikt du går til dette og med dine intentioner, jo mere fokuseret bliver krystallens energi.

Du kan også sige dine intentioner højt for din krystal og gøre dette til et dagligt ritual - eksempelvis inden du går i seng, eller lige når du er stået op. 

Sådan rengør du din krystal

Hvis din krystal bliver støvet eller beskidt, så kan du tørre den af med en mikrofiber klud. 

Hvis du gerne vil skylle din krystal, skal du sørge for, at din krystal er af en mineralsammensætning, hvor vand ikke ødelægger strukturen. Se under produktbeskrivelsen, hvor det altid er noteret.

Kvarts krystaller kan eksempelvis godt tåle vand, imens selenit, celestit eller halit kan gå i stykker, hvis de udsættes for store mængder vand. 

Måder at arbejde med sin krystal

Endelig er det tid til at begynde at arbejde med din krystal. Der er mange forskellige måder at gøre dette på.

Du kan meditere med krystallen, bære den på din krop, placere den i dit hjem for at bringe positive energier, eller bruge den i et krystalgitter for at forstærke dens energier.

Den måde du vælger at bruge din krystal på, afhænger helt af dine personlige præferencer og hvad du føler dig mest komfortabel med.

krystaller

Prøv eksempelvis disse forskellige metoder og vurdér, hvad du oplever gavner dig mest: 

- Meditér med krystallen i hånden, eller slap af med den i hånden 

- Hav krystallen i lommen eller bær den som smykker 

- Placér den centralt i rummet, hvor den kan sprede sin skønne energi 

- Placér den i nærheden af det område, hvor du ønsker større.

Eksempelvis kan du placere en krystal, der skal støtte dig i søvnen, i dit soveværelse.

Eller du kan placere en krystal, der skal skabe tryghed og sikkerhed i dit hjem omkring hoveddøren, så den kan blokere for uønsket energi. 

Der findes ikke nogle forkerte måder, at arbejde med sine sten. Derfor skal du ikke være nervøs for at gøre noget forkert. 

Små tips og tricks

Til sidst, nogle afsluttende tips og tricks.

Husk altid at nyde processen. Arbejdet med krystaller er ikke en eksakt videnskab, og ligesom enhver rejse er det vigtigste ikke destinationen, men selve rejsen. 

Du vil sansynligvis opleve, at dine oplevelser med krystaller, ikke er de samme som for andre omkring dig. De kan blive tiltrukket af andre sten eller foretrække andre metoder til at arbejde med dem. 

Her er det altid skønt at finde inspiration, men sørg for, at være tro overfor dine egne behov og dine egne oplevelser. Dette vil med garanti give dig det bedste output. 

Det kan også være en god idé at føre en krystaldagbog, hvor du noterer dine oplevelser, følelser og indsigter, du får, mens du arbejder med dine krystaller.

krystaller

Dette kan hjælpe dig med at holde styr på dine fremskridt og bemærke eventuelle ændringer i din energi eller dit velbefindende.

Jeg håber, at denne guide vil hjælpe dig med at starte din rejse i krystallernes verden.

God rejse - og husk, at dine spørgsmål altid er velkomne.

Du kan skrive til mig her. ♥︎