Alt om Gua Sha - 5 tips til lækker ansigtsmassage ♥︎ | Savasana.dk
💖 MORS DAG - Spar op til 15% på smukke krystaller og skønne krystalsmykker 💖

Alt om gua sha - 5 tips til ansigtsmassage

Gua sha stammer fra traditionel kinesisk medicin og betyder lidt direkte oversat "at skrabe". Men det er faktisk ret præcist for hvordan en gua skal bruges - nemlig ved at skrabe huden blidt med stenen. ♥︎

Hvad er en gua sha?

Gennem denne bevægelse masseres huden, imens bindevævet, blodcirkulationen og lymfedrænage stimuleres. 

Det skaber ikke kun en kosmetisk effekt, men er også vidunderligt for vores sundhed og velvære. 

Typisk er gua shas udformet af krystaller og kommer i forskellige, smukke krystaller med hver deres fokus.

Du kan vælge den gua sha, som passer til præcis dine behov og den type krystal, som besidder de egenskaber, du ønsker at blive støttet omkring. 

 Gua sha krystal

Se produkt: Obsidian gua sha

Sådan bruger man en gua sha - 5 nemme tips

En gua sha skal som nævnt glide blidt og nænsomt over huden, hvilket skaber den skønne effekt. 

Du kan ikke gøre noget forkert, så fokuser endelig på, hvad du synes føles rart og hæng dig ikke for meget i at følge detaljerede guides helt perfekt 🥰

Vi kan nemt forfalde til at introducere nye vaner, fordi vi ønsker at noget ikke er godt nok.

Måske du ønsker at arbejde med de fine linjer i dit ansigt, eller måske du ønsker at komme urenheder til livs - og det kan din gua sha også hjælpe dig med. Mit ønske for dig, er dog, at du ikke skaber en ny rutine omkring din hudpleje, fordi din hud ikke er god nok som den er. 

Istedet kan din gua sha rutine skal være et rart og selvkærligt ritual, fordi du er god ved dig selv. Fordi det føles godt. Og det kan du eksempelvis hjælpe dig selv på vej med, ved simpelthen at give dig selv massage, som du rent faktisk synes er rar! ♥︎

Når det så er sagt, så kommer her 5 nemme tips til at komme i gang med denne massage. Modificér, udelad og find på dine egne rutiner, så dit nye gua sha ritual er én stor, selvkærlig gave til dig selv - så ofte som du har lyst! 

1. Forbered din ansigtsmassage

Hjemme hos mig, findes der to former for selvkærlig gua sha massage. Den ene foregår på sofaen foran fjernsynet, når jeg er træt og bare trænger til en kort afspænding i ansigtsmuskulaturen. 

Her er der ikke meget spa ritual over seancen - men alligevel selvkærlighed. Det synes jeg er vigtigt at påpege, fordi selvkærlighed kan se ud på mange måder, og det ene er ikke nødvendigvis bedre end det andet. 

Ind imellem er jeg dog glad for det lidt længere ritual, hvor jeg finder fred på badeværelset med lidt beroligende musik, lidt æterisk olie og min skønne gua sha krystal. 

Overvej hvad det gode ritual er for dig. Måske det ikke ser ens ud altid. Måske du også synes det er dejligt at have din gua sha med ind på sofaen ind imellem. Eller måske du synes det er skønt med 10 minutters alenetid på badeværelset hver aften. 

Og hvis sidstnævnte kalder på dig - hvad skal der så til, for at du kommer i den helt rigtige stemning? 

Måske du skal have lidt stearinlys, øvrige krystaller eller noget dejligt musik, som resten af husstanden ikke gider lytte med på normalt. 🥰

Din tid - dit ritual! 

Gua sha

Se produkt: Aventurin gua sha

2. Brug ansigtsolie 

Uanset hvilket gua sha ritual du skaber for dig selv, så skal du huske, at bruge olie eller rigeligt med fed creme under krystallen. 

Sådan kan din gua sha nemlig glide over huden, uden at mase eller trække unødvendigt. For det er hverken rart eller smart for metoden. 

Hvis du er forbeholden overfor ansigtsolie, så er du ikke den eneste. For længe siden arbejdede jeg i en skønhedsklinik, hvor rigtig mange kvinder bragte denne frygt på banen, fordi de var nervøse for at tilstoppe porer eller få flere urenheder. 

Sandheden er dog, at urenheder ofte kommer på baggrund af, at huden kompenserer for manglende fugt og fedt - hvorfor olie faktisk er virkelig effektivt til at bremse urenheder. 

Det gælder blot om at finde det helt rigtige produkt ♥︎

gua sha

Hop til produkt: Jade gua sha

3. Arbejd med din gua sha indefra og ud 

Herfra gælder det om at arbejde med din gua sha fra midten af ansigtet og udad. Det er en fordel at tænke tyngdekræften ind - altså ud og op. 

Det kan måske føles lidt abstrakt, men det er det ikke. Se nedenstående grafik og følge pilene ♥︎ 

Sådan bruger du gua sha

 

Fra kinderne kan du dog lade din gua sha glide nedad mod halsen. Her sidder lymfekirtlerne nemlig, og eventuelt ophobet væske kan med fordel ledes herhen for at blive renset. 

4. Blide strøg i 45 graders vinkel

Din gua sha skal føles rar og blid mod huden, så tryk ikke for hårdt til. Lad den glide forsigtigt henover huden. 

Lader du din gua sha glide fra hagen til kæben, så hold eksempelvis igen med den modsatte hånd på hagen, så huden ikke strækkes unødvendigt. 

Det er også en fordel at holde krystallen så tæt på huden som muligt (cirka 45 grader). 

5. Vask din gua sha mellem brug 

Vores ansigt og hænder indeholder masser af bakterier - og derfor skal din gua vaskes med vand og sæbe mellem brug. 

Gør det til en vane at afvaske din gua sha både før og efter brug, så der aldrig ophobes bakterier fra huden eller der hvor den opbevares. 

Gua sha

Se alle gua sha og face rollers

Hvad er gua sha godt for? 

Virker det der gua sha så overhovedet? 

Ja, det gør det! Og det er faktisk virkelig effektivt. 

Kosmetisk er gua sha effektivt for følgende: 

 • Skabe mere glød 
 • Mindske "puffyness"
 • Mindske fine linjer 
 • Mindske urenheder
 • Opstramning af ansigtet, herunder kæbelinje og kindben

Sundhedsmæssigt er gua sha effektivt for følgende: 

 • Øge blodcirkulationen 
 • Lymfedrænage 
 • Stimulere ansigtsmuskulaturen 
 • Mindske spændinger 
 • Stimulering af bindevævet
 • Skabe velvære og selvkærlighed ♥︎

Du bestemmer selv hvad argumentet for at begynde at benytte din gua sha er - og hvad der holder din praksis ved lige.

Men der er i hvert fald meget få argumenter for at lade være ✨

Hvor ofte du benytter din gua sha er også op til dig. Optimalt set er det fordelagtigt at benytte sin krystal cirka hveranden dag - men lidt har også ret.

Får du brugt din gua sha én gang om ugen, er det stadig én skøn, ugentlig, selvkærlig gave til dig selv! 

Tip: Dette er i øvrigt også tilfældet for face rollers, så er du meget draget af denne form, så kan du naturligvis også vælge dette, skønne redskab til formålet. 

face roller

Se produkt: Bjergkrystal face roller

Hvilken krystal gua sha skal du vælge? 

Der er mange flotte gua sha krystaller at vælge imellem - og måske du allerede ved, hvilken der kalder på dig. 

Du kan lade din intuition guide dig - eller du kan vælge en krystal ud fra dens egenskaber, så du også kan få glæde af din krystal gua shas energi. 

Det synes jeg personligt, er en skøn måde at få glæde af sin krystal på i hverdagen - og jeg elsker at connecte med min gua sha krystal og dens vibrationer under mit lille ritual. 

Sådan oplader og renser du din gua sha 

Gua shas er lavet af naturlige krystaller, og derfor kan du renses og oplades som enhver anden krystal. 

Her kan du vælge din favoritmetode, alt efter hvad du synes skaber den bedste effekt. Du kan eksempelvis: 

Du kan læse meget mere om forskellige metoder og finde andre gode tips og tricks i indlægget om rens og genopladning af krystaller. 

Her kan du se den fulde tutorial til en skøn gua sha massage, men husk at det vigtigste ved dette ritual er, at det ikke bliver endnu en sur pligt i din hudplejerutine. Tag de elementer med, som du synes er rare for dig og stræb ikke efter perfektion. 

Rigtig god fornøjelse ♥︎

Vil du blive klogere på mere om krystallerne, så hop eksempelvis til alt om amazonit eller bliv klogere på masterkrystallen Bjergkrystals egenskaber her. 

Se nogle af de oftest stillede spørgsmål til Gua Sha massage her

Hvad er gua sha? 
Gua sha er et fladt redskab fra traditionel, kinesisk medicin, som bruges til at skrabe og massere huden med. Se alle gua sha og face rollers her

Hvad er gua sha godt for?

Gua sha er en traditionel kinesisk medicinsk behandling, der har flere fordele. Typisk er gua sha's udformet af krystaller og formet som et fladt redskab, der kan bruges til at massere ansigt og krop. Den er kendt for at:
- Fremme blodcirkulationen
- Reducere muskelspændinger og -smerter
- Reducere inflammation
- Styrke immunforsvaret
- Forbedre lymfedrænage
- Afhjælpe hovedpine og migræne
- Forbedre ansigtskonturer og -elasticitet, når det bruges i ansigtsmassage

Er der forskel på gua sha?

Ja, der er forskel på gua sha-værktøjer og behandlingsmetoder. Værktøjerne varierer i form, størrelse og materiale, såsom jade, rosenkvarts og aventurin. Behandlingsmetoder kan variere, men de involverer generelt skrabning og strygning af huden med gua sha-værktøjet.

Hvor hurtigt virker gua sha?

Effekten af gua sha kan variere afhængigt af den enkelte og behandlingens intensitet. Nogle mennesker oplever øjeblikkelig lindring af muskelspændinger og smerter, mens andre måske bemærker forbedringer efter flere behandlinger. For ansigtsmassage kan resultater som glødende hud og forbedret elasticitet ses efter en enkelt session, men langsigtede resultater kræver regelmæssige behandlinger.

Kan man massere rynker væk?

Massage, herunder gua sha-ansigtsmassage, kan have en positiv indvirkning på rynker og fine linjer ved at forbedre blodcirkulationen, styrke musklerne og øge kollagenproduktionen. Selvom massage ikke kan fjerne rynker fuldstændigt, kan det reducere deres dybde og synlighed samt forsinke udviklingen af nye rynker.

Hvordan bruger man gua sha til kroppen?

For at bruge gua sha på kroppen skal du følge disse trin:

- Vælg et passende gua sha-værktøj til det område, du vil behandle.
- Påfør en olie eller lotion på huden for at reducere friktion og gøre det lettere at arbejde med værktøjet.
- Hold gua sha-værktøjet med et fast greb, og placer det mod huden i en vinkel på 30-45 grader.
- Brug blide, men faste strøg og skrabninger i retning af muskelfibrene og i retning af blodgennemstrømningen (mod hjertet).
- Arbejd dig langsomt over hele området, og gentag strøgene 5-10 gange på hvert punkt.
- Undgå at presse for hårdt, og stop behandlingen, hvis det bliver smertefuldt.
- Drik rigeligt med vand efter behandlingen for at hjælpe med at fjerne affaldsstoffer fra kroppen.