Bjergkrystal - Master Krystallen over dem alle | Savasana.dk
💖 MORS DAG - Spar op til 15% på smukke krystaller og skønne krystalsmykker 💖

Bjergkrystal - master krystallen over dem alle

Bjergkrystal er en de mest kendte og alsidige krystaller overhovedet. 

Krystallen tilhører kvarts familien og kaldes derfor også ofte klar kvarts eller somme tider mælkekvarts, afhængig af krystallens klarhed. 

Ofte refereres der dog også til krystallen som "master krystallen" eller "master healeren," og det skyldes at bjergkrystal anses af mange som den mest powerfulde og essentielle krystal overhovedet. 

Bjergkrystals egenskaber og betydning

Bjergkrystal er især forbundet med healing og renselse, på baggrund af sine høje vibrationer og rene energifrekvens. 

Krystallen har i tusindvis af år været anvendt i forbindelse med mange forskellige former for healing, og anses derfor også som en alsidig og effektiv healingskrystal, der kan bruges til et hav af forskellige formål. 

Af samme årsag er krystallen ikke knyttet til noget specifikt stjernetegn, men har en positiv indflydelse på alle. 

bjergkrystal egenskaber

Se alle krystaltårne

Healing med bjergkrystal 

Bjergkrystal bruges især i forbindelse med healing. 

Krystallen anses som den mest alsidige healingskrystal, og har indflydelse på både spirituel, psykisk og fysisk klarhed. 

Krystallens høje energifrekvens er forbundet med kronechakraet, hvilket påvirker alle andre chakras. Når kronechakraet renses, renses de øvrige chakra nemlig fra denne energi. 

Derfor kan samtlige chakra blokeringer og ubalancer behandles med hjælp fra bjergkrystal. 

Læs mere om de 7 chakras her

Transformation af negativ energi med bjergkrystal 

Bjergkrystal vibrerer med den reneste og højeste energifrekvens. 

Det betyder, at bjergkrystal transformerer negativ og uønsket energi, ligesom den konstant vibrerer med sin egen, opløftende energi. 

Af krystaller med en lignende energi, kan især selenit fremhæves. 

Mange anvender derfor bjergkrystal i hjemmet, for at holde energifeltet rent og højtvibrerende. 

Ligeledes kan man have bjergkrystal tæt på kroppen, for at beskytte og rense sit eget energifelt, eksempelvis i form at krystalsmykker. 

bjergkrystal betydning

Se produkt: Rå bjergkrystal halskæde

Støt andre krystaller 

Bjergkrystal støtter op om andre krystaller, ved at booste og intensivere deres energi. 

Ligesom at bjergkrystal løfter energien i rummet og hos os, kan den altså også løfte andre krystallers vibrationer. 

På den måde kan du få mere ud af andre krystallers energi, ved at placere dem i nærheden af en bjergkrystal. 

Bjergkrystal betydning

Se produkt: Bjergkrystal armbånd

Bjergkrystals fysiske egenskaber 

Der er ikke grænser for, i hvilke sammenhænge bjergkrystals positive indflydelse kan påvirke os. Heller ikke i forbindelse med fysiske skavanker og blokeringer. 

Af samme grund er bjergkrystal et godt og stærkt basisredskab i forbindelse med healing. 

bjergkrystal

Se produkt: bjergkrystal palm stone

Hvordan kan du arbejde med din bjergkrystal?

Bjergkrystal er en del af kvartsfamilien og har derfor en ret robust mineralsammensætning og en hårdhed på 8 i Mohs skala. 

Det betyder at krystallen kan anvendes på mange forskellige måder, eksempelvis til smykker, yoni stave, skåle og meget andet. 

Du kan derfor også både have glæde af krystallen i hjemmet og med dig tæt på kroppen. Bruger du bjergkrystal i samspil med andre krystaller, forstærkes energien fra disse gennem bjergkrystals opløftende energi, og derfor anbefales dette ofte og kan findes i mange af vores krystalsæt. 

Er du nysgerrig på hvordan du kan rense din bjergkrystal, kan du eksempelvis læse mere i guiden til rens og genopladning her

Du kan også læse mere om eksempelvis ametyst eller karneol her på siden. 

Se de oftest stillede spørgsmål omkring bjergkrystal her

Hvad er bjergkrystal?

Bjergkrystal er en klar, gennemsigtig variant af kvarts, der er meget udbredt og populær inden for krystal- og smykkeverdenen. Den er kendt for sin renhed og evne til at forstærke energi og intentioner.

Hvad er bjergkrystal godt for?

Bjergkrystal menes at have mange forskellige anvendelsesmuligheder og fordele. Den er ofte brugt som en energiforstærker, der hjælper med at rense og oplade andre krystaller. Bjergkrystal siges at bringe klarhed, fokus og balance til sindet og understøtte åndelig vækst og udvikling. Se alle bjergkrystaller her.

Hvad betyder bjergkrystal?

Bjergkrystal refererer til den klare, gennemsigtige form for kvarts. Navnet "bjergkrystal" stammer fra det tyske ord "Bergkristall", som direkte oversat betyder "bjergkrystal". Dette skyldes, at krystallen ofte blev fundet i bjergområder.

Kan en bjergkrystal tåle vand?

Ja, bjergkrystal kan tåle vand og kan rengøres ved hjælp af lunkent vand og en blød klud. Det er dog vigtigt at tørre krystallen omhyggeligt efter rengøring for at undgå vandskader.

Hvad er bjergkrystals betydning?

Bjergkrystals betydning er ofte forbundet med klarhed, forstærkning og harmonisering af energi. Det menes at hjælpe med at fjerne blokeringer og styrke ens energi, samt at bringe balance og harmoni til krop, sind og ånd.

Kan bjergkrystal tåle sollys?

Bjergkrystal kan generelt tåle sollys, men det er bedst at undgå langvarig eksponering for direkte sollys, da det kan føre til, at stenen bliver overophedet eller falmer over tid.

Hvilket chakra er bjergkrystal knyttet til?

Bjergkrystal er ofte forbundet med alle chakraerne på grund af dens alsidighed og evne til at forstærke og afbalancere energier. Den kan bruges til at åbne, rense og afbalancere ethvert chakra og fremme energistrømmen i hele kroppen.

Hvilke stjernetegn er bjergkrystal forbundet til?

Bjergkrystal er forbundet med alle stjernetegn på grund af dens universelle og alsidige energi. Det menes at kunne styrke og forstærke de positive egenskaber og karakteristika for hvert enkelt stjernetegn.