Savasana.dkSavasana.dk
Månetegn - hvad siger dit månetegn om dig?

Månetegn - hvad siger dit månetegn om dig?

Astrologi har længe været et fængslende emne for mange mennesker, der ønsker at forstå sig selv bedre.

Månetegn spiller en vigtig rolle i dette, da det kan fortælle meget om et helt særligt område af vores liv. Nemlig vores dybeste følelsesliv.

månetegn 

I denne artikel dykker vi ned i månetegnets betydninger indenfor stjernetegn og astrologi og hvad det betyder for dig. Du kan også blive klogere på hvilke krystaller, som du kan have glæde af afhængig af dit månetegn. 

Du vil også få et indblik i, hvordan dit særlige månetegn kommer til udtryk hos dig. Ved slutningen af ​​artiklen skal du have et grundigt overblik over månetegnets magiske virkninger!

Hvad er et månetegn?

Et månetegn beskriver månens placering på det særlige tidspunkt, du blev født. Det har altså en betydning præcis hvor og hvornår du befandt dig, da du kom til verdenen.

 horoskop måne

Månen kan således have befundet sig i et af hver af de tolv stjernetegn og dette er dit månetegn.

Hvordan udregner man sit månetegn?

For at finde frem til vores månetegn, må vi finde ud af, præcis hvor månen befandt sig, da vi blev født. I gamle dage blev denne udregning gjort af astrologer i hånden, men i dag kan man let få udregnet sit horoskop af en algoritme.

Det kan du for eksempel gøre her.

Hvad betyder ens månetegn?

Dit månetegn har stor betydning for den person, du er.

Det fortæller nemlig noget om, hvordan dit inderste følelsesliv ser ud. Med andre ord, kan man også sige, at månetegnet derfor beskriver, hvordan du inderst inde er, når du føler dig tryg og mest dig selv.

månetegn følelser 

Alt efter hvilket stjernetegn månen er placeret i, vil tegnets karaktertræk altså afspejle sig i dette område af dit liv.

Sammen med resten af planeternes placeringer udgør dette dit horoskop og lægger derfor grundstenene for hvordan vores personlighed ser ud, hvilke mønstre vi kan befinde os selv i og hvordan vores største potentialer bedst udfolder sig.

Ofte betegnes månetegnet som en af de tre vigtigste placeringer i vores horoskop, sammen med soltegn (stjernetegn) og ascendanten.

Månen i vædderens tegn

Hvis månen står i vædderens tegn i dit horoskop, så kan det tyde på en stor selvstændighed, stædighed og viljestyrke. Dette er nemlig kerne personlighedtræk hos stjernetegnet vædder.

månetegn vædder

Det er dog ikke sikkert, at dette er sådan folk opfatter dig umiddelbart - eller som du ser dig selv - afhængig af dine mere dominerende placeringer. Alligevel vil du besidde en stor resiliens og selvstændighed inderst inde.

Se krystaller til vædderen her

Månen i tyrens tegn

Månen i tyrens tegn kan betyde, at du har et stærkt ønske om tryghed og stabilitet.

Dette betyder dog nødvendigvis ikke, at du er en person der sjældent udforsker nye ting eller prøver noget anderledes af, men at du grundlæggende har et stærkt ønske om tryghed og komfort, som skal være på plads først.

Det kan også være træk, som især kommer til udtryk i forhold til relationer med andre. Her vil du sansynligvis være glad for romantik, nydelse og dybe, tillidsfulde forhold, imens flygtige forbindelser ikke siger dig så meget.

 månetegn tyr

En sådan person vil ofte være følelsesmæssig stabil og flittig, da denne placering ofte repræsentere en persons evne til at skabe sig det fundament af tryghed, som er nødvendigt for at få ting til at fungere.

Se krystaller til tyren her. 

Månen i tvillingens tegn

Månen i tvillingens tegn kan betyde, at du har et stort behov for intellektuel stimulans og eksperimentering.

Ofte vil dette udtrykke sig som et stort behov for at dele dine tanker med andre, udveksle erfaringer og konstant spejle dine følelser i andre.

 månetegn tvilling

Det kan også betyde, at du kan have svært ved at forblive selvkonsistent, da andres meninger betyder meget for dig.

Til gengæld er du rigtig god til at rumme andre og vil sansynligvis være et menneske, som andre har let ved at betro sig til.

Se alle krystaller til tvillingen. 

Månen i krebsens tegn

Har du månen i krebsens tegn, så fylder denne placering sansynligvis meget hos dig. Månen er nemlig krebsens herskerplanet, hvilket betyder, at der her er en form for dobbelt indflydelse, som kan gøre tegnet meget udtalt hos dig. 

Krebsen er kendt som et meget følsomt og intuitivt væsen, som ofte har stor forståelse for andre. Det er netop disse træk - samt et ønske om at føle sig tryg og beskyttet - som giver krebsen sin store sensibilitet og empati. 

månetegn krebs

Personer som har månen i dette tegn, er ofte meget kærlige og omsorgsfulde, men kan også være særlig følsomme overfor andres negative energi eller ubehagelige stemninger.

Mange med denne placering oplever også at have en meget udtalt intuition eller ligefrem en såkaldt "6. sans".

Se krystaller til krebsen her

Månen i løvens tegn

Månen i løvens tegn kan betyde, at du har en stærk følelse af egenværd og ikke er bange for at skille dig ud. Dette er nemlig kerne træk hos det sol-dominerede tegn løven.

Det betyder dog ikke, at du er arrogant eller selvoptaget, men blot, at du formentlig har et meget stærkt ønske om at udfolde dit potentiale og føler dig tryg ved at lede andre.

Omvendt kan du godt have svært ved at bede om hjælp fra andre, da du helst vil vise dem, at du kan klare det hele selv.

 månetegn løve

Ligeledes kan det være en smule ubehageligt for løven at være alt for meget i "det dybe" eller komme konstruktivt gennnem konflikter med andre. Løven er nemlig også kendt for sin hang til drama og tendens til at lade egoet dominerer.

Se krystaller til løven her

Månen i jomfruens tegn

Har du månen i jomfruens tegn, så er du formentlig et ekstremt analytisk menneske, som ofte har svært ved at tage springet og handle.

Dette er ikke nødvendigvis en dårlig ting, da det kan betyde, at du tænker alle dine beslutninger grundigt igennem, frem for at lade dig styre af følelsesmæssige udtryk eller impulser.

Du er formegentlig praktisk og logisk i kriser fremfor følelsesstyret eller impulsstyret.

 månetegn jomfru

Dog kan denne placering dog også komme til udtryk som et særligt stort ønske om kontrol eller en præference for detaljer.

Det betyder, at du ofte kan have svært ved at slappe af og få det store billede med eller vanskeligt ved at acceptere fejl hos andre.

Se krystaller til jomfruen her

Månen i vægtene tegn

Personer med månen i vægtenes tegn har ofte et udpræget ønske om balance. Det betyder, at du sansynligvis er ret god til at se ting fra mange forskellige sider, og ikke bryder dig om konflikter eller uvenskab.

månetegn vægt 

Det er muligt at du har tendens til at forsvinde ind i dagdrømmeri eller romantiske forestillinger, ligesom du med garanti værdsætter skønhed og æstetik.

Det kan dog også betyde, at du ofte kan blive skuffet eller opleve, at virkeligheden ikke helt kan matche dine fantasier.

Se krystaller til vægten her.

Månen i skorpionens tegn

Månen i skorpionens tegn kan betyde, at du er en meget følsom og intens person. Dette giver dig ofte et stærkt ønske om at grave dybt ind i alle emner og undersøge detaljerne.

Dette kan somme tider virke overvældende for andre, eller give indtryk af at du søger mørket eller er lidt for risikovillig.

 månetegn skorpion

Til gengæld har det også den betydning, at personer med denne placering, kan have en form for magi til at lokke det skjulte frem og finde ud af sandheden.

Det betyder, at du med månen i skorpionens tegn, ofte er god til at se igennem facaden på ting og at andre ofte vil føle sig tilbøjelige til at betro sig til dig.

Se krystaller til skorpionen her.

Månen i skyttens tegn

Personer med månen i skyttens tegn er ofte utroligt selvstændige og uafhængige. Det betyder, at du sandsynligvis har stor tiltro til egne evner og ønsker ikke at være begrænset af andres konventioner eller regler.

 månetegn skytte

Til gengæld kan det også betyde, at du ofte har et stort behov for frihed og individuel udfoldelse.

Det kan føre til, at du sommetider har svært ved at indgå i langsigtede relationer eller andre forpligtelser, uden at føle dig begrænset.

Se krystaller til skytten her.

Månen i stenbukkens tegn

Personer med månen i stenbukkens tegn, er ofte ret gode til at tage ansvaret for sager og har en god portion tålmodighed.

Det betyder, at du ofte foretrækker langsigtede mål og ikke bange for at have nogle længerevarende projekter.

månetegn stenbuk 

Til gengæld kan du også godt have det med at gøre tingene lidt for mekanisk eller korrekt, hvilket betyder, at du somme tider har svært ved at lade dine følelser komme i spil.

Du kan også have svært ved at give slip på alt det, du har bygget op og lade tingene ske naturligt.

Se krystaller til stenbukken her

Månen i vandmandens tegn

Har du månen i vandmandens tegn, betyder det ofte, at du har en stor sans for idealisme og er god til at følge din mavefornemmelse.

Det kan i mange tilfælde bringe dig ud på eventyr, og det betyder også, at du ofte har et udpræget ønske om at hjælpe andre og give tilbage til samfundet.

 månetegn vandbærer

Til gengæld kan det også betyde, at du kan have svært ved at forstå andre, som er unige med dig.

Som konsekvens kan du komme til at fremstå stædig, utilnærmelig eller fordømmende overfor andre, ligesom du kan skabe unødvendige konflikter, der kan optage meget energi i dit følelsesliv. Her kan du især have en oplevelse af at blive misforstået eller ligeledes dømt.

Se krystaller til vandbæreren her

Månen i fiskens tegn

Personer med månen i fiskenes tegn har ofte en stor, indre sårbarhed og et følsomt hjerte.

Det betyder, at du er meget forstående overfor andres problemer, næsten i så høj grad, at du kan have svært ved at skille deres følelser fra dine egne.

 fisk månetegn

Det kan medføre, at du hurtigt kan blive drænet eller dit følelsesliv kan fremstå kaotisk.

Det betyder dog også, at du ofte er meget intuitiv og kan opfatte ting, som andre ikke kan. På denne måde kan du ofte hjælpe folk med indsigt eller forståelse der går ud over det sædvanlige.

Se krystaller til fisken her. 

Hvad kan du bruge dit månetegn til?

Uanset hvilket månetegn du har, har det betydning for dig som person og den slags relationer og situationer som du vil finde dig selv i.

Det kan være at identificere sig med et bestemt tegns egenskaber, men her er det vigtigt at huske på, at hele vores horoskop har indflydelse på os og derfor er vi en kompliceret sammensætning af mange forskellige tegn, i forskellige områder af vores liv.. Og selvfølgelig meget mere end hvad der blot kan foreklares med astrologi 💖

Se mere om krystaller til stjernetegn her eller udforsk de mange skønne stjernetegns krystalsæt

Du kan også lære mere om krystallerne ved at læse videre om rosakvarts, bjergkrystal eller turmalin her på siden ♥︎