Turmalin krystallens beskyttende egenskaber og betydning ♥︎ | Savasana.dk
💖 MORS DAG - Spar op til 15% på smukke krystaller og skønne krystalsmykker 💖

Turmalin krystallens egenskaber og betydning

Smukke turmalin er en populær krystal til beskyttelse - og med god grund. 

Krystallens forekommer oftest rå, med sine meget karakteristiske sorte formationer, der kan minde lidt om kul. Men faktisk findes krystallen i et væld af farver og er også meget smuk i poleret stand. 

Krystallen findes naturligt mange steder fra Nordamerika, Mexico, Bolivia samt Madagascar, Japan og sågar steder i Rusland. Især Brasilien har dog en meget stor forekomst af turmalin. 

Større turmalinstykker forekommer oftest med en struktur, som gør det vaskeligt at polere store stykker turmalin. Derfor vil du oftest se krystallen i mindre stykker og ofte i sin rå natur, der dog også bringer et meget smukt og unikt præg over hver eneste sten ♥︎

Krystallen er knyttet til vores rodchakra - hvilket du kan læse mere om i den store guide til krystaller og chakra

Turmalin egenskaber og betydning

Turmalins betydning er forbundet med balance mellem lys og mørke, derfor er krystallen især også anvendt til både beskyttelse og transformation af negativ energi. 

Egenskaberne for turmalin har gjort den til en meget populær krystal til flere formål, især for lysarbejdere, som ofte deler meget ud af deres energi. 

Turmalin er især gavnlige for stjernetegn i vandelementet: fisk, krebs og skorpion, hvor empati, intuition og indlevelsesevnen fylder meget. 

Se alle vores krystalsæt til stjernetegn her.

Krystallen er nemlig forbundet med jordelementen og bringer derfor en modpol til vandelementet. Således kan turmalin eksempelvis være en stor hjælp til at adskille andres følelser og stemninger fra egne oplevelser. 

Turmalin egenskaber
Se produkt: Turmalin halskæde 

Turmalin til beskyttelse 

Turmalin har fantastiske egenskaber indenfor beskyttelse. Dette gælder især beskyttelsen af vores energi overfor negativ indflydelse. 

Krystallen er ikke rensende, som eksempelvis selenit, men derimod en form for skjold der blokerer for at energien kan trænge igennem. 

Af samme grund har krystallen i mange traditionelle sammenhænge været brugt som talismand, der kan hjælpe til at yde beskyttelse. 

Du kan med fordel bære turmalin som smykke, eller have den placeret ved din hoveddør, så negativ energi ikke finder vej til din bolig. 

Turmalin til transformation

Når jeg siger, at turmalin ikke virker rensende, så er det alligevel sandt at turmalin har en transformerende betydning. 

Med denne krystal forenes mørket og lyset, så vi bedre kan arbejde os igennem svære tider eller mørke episoder, som vi ikke kan skærmes fra.

Derfor er turmalin også en god krystal, til at arbejde med det indre mørke, på grund af krystallens transformerende egenskaber. 

Står du midt i en krise, kan turmalin altså være et skønt bud på en krystal til at hjælpe dig igennem mørket. Samtidig giver krystallen dig ro til at koncentrere dig om din egen energi og ikke tage andres negative energier på dig. 

Turmalin betydning

Se produkt: Turmalin hoops 

Turmalins fysiske egenskaber

Turmalin er især kendt for at have en indflydelse på stråling og er derfor, ligesom rosakvarts, meget anvendt til at skærme for elektrisk stråling. 

Derudover er turmalins betydning traditionelt forbundet med balancering af nervesystemet, lymfesystemet og blodcirkulationen. 

Hvordan kan turmalin anvendes?

Du kan bruge din turmalin krystals egenskaber, i alle henseender, hvor du har brug for beskyttelse. 

Eksempelvis kan du placere krystallen ved din hoveddør, eller andre steder, hvor du ønsker fred fra andres negative påvirkning. Læs mere om dette i indlægget indretning med krystaller

Ligeledes kan du bære smukke turmalin smykker gennem dagen, for at bære energien med dig altid. 

Vil du blive klogere på hvordan du holder din turmalin krystal højtvibrerende, så kan du læse mere i guiden til rens og genopladning af krystaller

Er du nysgerrig på andre krystaller, der kan støtte dig i forbindelse med forandring, kan du læse mere i indlægget om sodalits egenskaber og betydning