Håndlavede smykker og højtvibrerende krystaller ♥︎ Gratis fragt over 599,-

Ametyst - alt om stenens betydning og fantastiske egenskaber

Ametyst er en af de mest populære krystaller herhjemme og med god grund.

Stenen tilhører kvartsfamilien og har et meget karakteristisk udtryk, med sine lilla formeringer, som varierer fra dybmørk til lys og klar violet.

ametyst halskæde

Se produkt: Rå ametyst halskæde

Krystallen findes rigtig mange steder i verden og udgraves typisk som grotter og klynger, hvilket betyder, at ametyst kan fås i relativt store formeringer til en overkommelig pris.

  Ametystens egenskaber

  Ametystens betydning kan ikke undervurderes. Krystallen har nemlig været anvendt i rigtig mange forskellige kulturer, herunder oldtidens Egypten og Grækenland samt i Romerriget.

  Her stammer krystallens navn ametyst også fra. Det græske "Amethystos" betyder nemlig "som virker mod beruselse." Og det må siges at danne paraply for ametystens egenskaber.

  Dels er ametyst nemlig gavnlig for ædruelighed. Af samme årsag har dens betydning også senere været benyttet i kristne sammenhænge, for at symbolisere renhed og afholdenhed i kirken.

  Men denne ædruelighed skal også forstås, som en form for renhed og klarsyn. Ametystens egenskaber kan nemlig være behjælpelig ved stress, tankemylder og bekymringer.

  Stenen skaber ro og balance ved at fjerne vrangforestillinger og unødvendige forstyrrelser, som kan sløre vores tanker og følelser.

  Krystallens betydning er særligt forbundet med stjernetegnene: vandbæreren, fisk, vædder, jomfru, vægt og skytte.

  Ametyst

  Se flere: Ametyst krystaltårn

  Ametyst til uro, stress og bekymringer

  Ametysts egenskaber har en fantastisk lindrende effekt på uro, stress og bekymringer på baggrund af dette. Af samme årsag har krystallens vibrationer ofte en opløftende effekt, når den første gang tages i brug.

  Mange oplever at få samling på tankerne, når den unødvendige støj forsvinder. Tilbage står nemlig en klarhed i, hvordan vi bedst forholder os til vores situation og hvad der er "rigtigt" for os at gøre.

  På den måde anbefaler jeg også ametyst, hvis du står overfor skilleveje eller føler dig rådvild.

  I den forbindelse kan ametysten kalde dig hjem og du kan finde svar inden i dig selv, med mod og styrke, fordi tvivlen bedre kan lægges på hylden.

  Af samme grund forbindes ametysts egenskaber også med evnen til at være modtagelig overfor det overjordiske. Derfor bruges krystallen ofte til at åbne op for spiritualiteten, eksempelvis ved at bruge den i meditation.

  Andre krystaller, som du kan have glæde af i denne forbindelse, er: rosakvarts, bjergkrystal og spirit kvarts

  Ametyst betydning

  Se produkt: Ametyst armbånd

  Ametyst til bedre søvn

  Dårlig søvn er ofte forbundet med stress, tankemylder og bekymringer, men det kan ametyst, af ovenstående grunde, hjælpe dig til at slippe.

  Vores drømme, som er et produkt af vores underbevidsthed, kan derfor også have fordel af ametystens beroligende egenskaber.

  Stenen er nemlig kendt for at komme mareridt til livs og erstatte dem med drømme, du aktivt kan bruge i stedet.

  Ametysten vil på den måde skabe klarhed, som er nødvendig, for at du bedre kan tyde drømmene og på den måde få beskeder fra din underbevidsthed og intuition.

  Disse beskeder kan du derefter bruge til at navigere i din bevidsthed og eksempelvis styrke dig i svære beslutninger.

  Du kan læse mere om placeringen af ametyst i dit hjemAndre krystaller, der kan gavne os på dette område er eksempelvis røgkvarts, apatit eller lepidolit

  Ametyst egenskaber

  Se produkt: Ametyst halskæde

  Ametystens fysiske egenskaber

  Ametystens betydning er forbundet med vores tredje øje- og kronechakra. Har vi blokeringer i området, kan ametyst derfor være en stor hjælp til at heale og løsne op for disse.

  Derfor anvendes ametyst ofte til at behandle hovedpine eller migræne.

  Det kan du gøre ved at placere din ametyst på dit tredje øje og meditere eller lægge den under din hovedpude om natten.

  Har du fysiske symptomer, udover søvn, på stress og uro?

  I så fald kan du bære din ametyst på dig igennem dagen, og den vil hjælpe dig til bedre balance. 

  Ametyst egenskaber og betydning

  Se produkt: Ametyst stor hoop

  Hvordan kan ametyst anvendes?

  Der er ikke nogen rigtig eller forkert måde at anvende sin krystal på, og du kan bruge den præcis som du synes føles rigtigt.

  Jeg vil dog altid opfordre til, at du aktivt bruger din krystal, har kontakt med den eller placerer den i hjemmet, hvor den kan sprede sin energi.

  Det er derudover en god idé at rense og oplade sine krystaller, når man oplever at krystallen trænger til det.

  Det kan du læse mere om her: rens og genopladning af krystaller.

  Ametyst har en hårdhed tilsvarende 7 på mohs skala, hvilket gør den relativt hårdfør. Det betyder også at den anvendelig til eksempelvis yoniæg og -stave, gua sha og facerollers, så du kan få gavn af krystallens egenskaber på flere måder.

  Det betyder også at den kan renses i vand, salt, lys og røg.

  Se mere om de smukke ametystsmykker og -krystaller her og find det helt rigtige match til dig og dine behov. ♥︎

  Er du nysgerrig på egenskaber fra andre skønne krystaller? Så læs mere om egenskaberne for sodalit eller kærlighedskrystallen rosakvarts lige her på siden.