Savasana.dkSavasana.dk
Ametyst - alt om stenens betydning og fantastiske egenskaber

Ametyst - alt om stenens betydning og fantastiske egenskaber

Ametyst er en af de mest populære krystaller herhjemme og med god grund.

Stenen tilhører kvartsfamilien og har et meget karakteristisk udtryk, med sine lilla formeringer, som varierer fra dybmørk til lys og klar violet.

ametyst halskæde

Se produkt: Rå ametyst halskæde

Krystallen findes rigtig mange steder i verden og udgraves typisk som grotter og klynger, hvilket betyder, at ametyst kan fås i relativt store formeringer til en overkommelig pris.

  Ametystens egenskaber

  Ametystens betydning kan ikke undervurderes. Krystallen har nemlig været anvendt i rigtig mange forskellige kulturer, herunder oldtidens Egypten og Grækenland samt i Romerriget.

  Her stammer krystallens navn ametyst også fra. Det græske "Amethystos" betyder nemlig "som virker mod beruselse." Og det må siges at danne paraply for ametystens egenskaber.

  Dels er ametyst nemlig gavnlig for ædruelighed. Af samme årsag har dens betydning også senere været benyttet i kristne sammenhænge, for at symbolisere renhed og afholdenhed i kirken.

  Men denne ædruelighed skal også forstås, som en form for renhed og klarsyn. Ametystens egenskaber kan nemlig være behjælpelig ved stress, tankemylder og bekymringer.

  Stenen skaber ro og balance ved at fjerne vrangforestillinger og unødvendige forstyrrelser, som kan sløre vores tanker og følelser.

  Krystallens betydning er særligt forbundet med stjernetegnene: vandbæreren, fisk, vædder, jomfru, vægt og skytte.

  Ametyst

  Se flere: Ametyst krystaltårn

  Ametyst til uro, stress og bekymringer

  Ametysts egenskaber har en fantastisk lindrende effekt på uro, stress og bekymringer på baggrund af dette. Af samme årsag har krystallens vibrationer ofte en opløftende effekt, når den første gang tages i brug.

  Mange oplever at få samling på tankerne, når den unødvendige støj forsvinder. Tilbage står nemlig en klarhed i, hvordan vi bedst forholder os til vores situation og hvad der er "rigtigt" for os at gøre.

  På den måde anbefaler jeg også ametyst, hvis du står overfor skilleveje eller føler dig rådvild.

  I den forbindelse kan ametysten kalde dig hjem og du kan finde svar inden i dig selv, med mod og styrke, fordi tvivlen bedre kan lægges på hylden.

  Af samme grund forbindes ametysts egenskaber også med evnen til at være modtagelig overfor det overjordiske. Derfor bruges krystallen ofte til at åbne op for spiritualiteten, eksempelvis ved at bruge den i meditation.

  Andre krystaller, som du kan have glæde af i denne forbindelse, er: rosakvarts, bjergkrystal og spirit kvarts

  Ametyst betydning

  Se produkt: Ametyst armbånd

  Ametyst til bedre søvn

  Dårlig søvn er ofte forbundet med stress, tankemylder og bekymringer, men det kan ametyst, af ovenstående grunde, hjælpe dig til at slippe.

  Vores drømme, som er et produkt af vores underbevidsthed, kan derfor også have fordel af ametystens beroligende egenskaber.

  Stenen er nemlig kendt for at komme mareridt til livs og erstatte dem med drømme, du aktivt kan bruge i stedet.

  Ametysten vil på den måde skabe klarhed, som er nødvendig, for at du bedre kan tyde drømmene og på den måde få beskeder fra din underbevidsthed og intuition.

  Disse beskeder kan du derefter bruge til at navigere i din bevidsthed og eksempelvis styrke dig i svære beslutninger.

  Du kan læse mere om placeringen af ametyst i dit hjemAndre krystaller, der kan gavne os på dette område er eksempelvis røgkvarts, apatit eller lepidolit

  Ametyst egenskaber

  Se produkt: Ametyst halskæde

  Ametystens fysiske egenskaber

  Ametystens betydning er forbundet med vores tredje øje- og kronechakra. Har vi blokeringer i området, kan ametyst derfor være en stor hjælp til at heale og løsne op for disse.

  Derfor anvendes ametyst ofte til at behandle hovedpine eller migræne.

  Det kan du gøre ved at placere din ametyst på dit tredje øje og meditere eller lægge den under din hovedpude om natten.

  Har du fysiske symptomer, udover søvn, på stress og uro?

  I så fald kan du bære din ametyst på dig igennem dagen, og den vil hjælpe dig til bedre balance. 

  Ametyst egenskaber og betydning

  Se produkt: Ametyst stor hoop

  Hvordan kan ametyst anvendes?

  Der er ikke nogen rigtig eller forkert måde at anvende sin krystal på, og du kan bruge den præcis som du synes føles rigtigt.

  Jeg vil dog altid opfordre til, at du aktivt bruger din krystal, har kontakt med den eller placerer den i hjemmet, hvor den kan sprede sin energi.

  Det er derudover en god idé at rense og oplade sine krystaller, når man oplever at krystallen trænger til det.

  Det kan du læse mere om her: rens og genopladning af krystaller.

  Ametyst har en hårdhed tilsvarende 7 på mohs skala, hvilket gør den relativt hårdfør. Det betyder også at den anvendelig til eksempelvis yoniæg og -stave, gua sha og facerollers, så du kan få gavn af krystallens egenskaber på flere måder.

  Det betyder også at den kan renses i vand, salt, lys og røg.

  Se mere om de smukke ametystsmykker og -krystaller her og find det helt rigtige match til dig og dine behov. ♥︎

  Er du nysgerrig på egenskaber fra andre skønne krystaller? Så læs mere om egenskaberne for sodalit eller kærlighedskrystallen rosakvarts lige her på siden. 

  Se nogle af de oftest stillede spørgsmål til ametyst her: 

  Hvad er ametyst godt for?

  Ametyst er en populær krystal, der menes at have flere gavnlige egenskaber. Den siges at hjælpe med at skabe ro og balance, styrke intuition og åndelig vækst, beskytte mod negativ energi og fremme en god nattesøvn. Ametyst bruges også ofte til meditation, da den siges at hjælpe med at opnå en dybere og mere fokuseret meditativ tilstand. Se alle ametyst krystaller her.

  Hvor meget er ametyst værd?

  Værdien af ametyst varierer afhængigt af faktorer som kvalitet, størrelse og farve, men er generelt til at skaffe til en overkommelig pris.

  Hvilket stjernetegn passer ametyst til?

  Ametyst siges at passe særligt godt til stjernetegnet Fiskene. Dog kan andre stjernetegn også drage fordel af ametysts egenskaber, da krystaller ikke er begrænset til bestemte stjernetegn.

  Hvordan bruger man en ametyst?

  Ametyst kan bruges på forskellige måder, afhængigt af dine præferencer og behov. Nogle eksempler inkluderer:

  • Bære ametyst som smykker (ringe, halskæder, armbånd osv.)
  • Placere ametyst i dit hjem eller arbejdsområde for at skabe en afbalanceret og rolig atmosfære
  • Meditere med ametyst for at styrke intuition og åndelig vækst
  • Placere ametyst under din pude eller ved din seng for at fremme en god nattesøvn. Se alle ametyst krystaller her. 

  Hvilket chakra er ametyst knyttet til?

  Ametyst er primært knyttet til det tredje øje chakra (Ajna), som er forbundet med intuition, indsigt og visdom. Den bruges også undertiden i forbindelse med kronechakraet (Sahasrara) for at fremme åndelig vækst og forbindelse til det guddommelige.

  Kan en ametyst tåle vand?

  Ametyst kan generelt tåle vand, og det kan være en metode til at rense krystallen. Men det er vigtigt at undgå langvarig udsættelse for vand, da det kan skade krystallens overflade over tid. Desuden bør du undgå at bruge kemikalier eller saltvand, da det kan skade krystallen.

  Kan ametyst tåle sollys?

  Ametyst kan falme, hvis den udsættes for direkte sollys i længere tid. Det anbefales at opbevare ametyst væk fra stærkt sollys for at bevare krystallens farve og kvalitet.

  Hvilke krystaller skal man sove med?

  Flere krystaller kan hjælpe med at fremme en god nattesøvn og afslapning. Nogle af dem inkluderer ametyst, lepidolit og selenit. 

  For at bruge krystaller i forbindelse med søvn, kan du placere dem under din pude, på dit natbord eller i nærheden af ​​din seng