Hurtig levering og altid gratis fragt over 599,- ♥︎

Sodalit - alt om krystallens smukke egenskaber og betydning

Sodalit er en af de krystaller, som jeg har været lidt for længe om at få øjnene op for. Idag forstår jeg virkelig ikke, hvordan jeg kunne overse denne magiske krystal og dens smukke egenskaber. 

Stenen er nemlig både mild og voldsom, blid og mystisk på én og samme tid. Samtidig er det, i min optik, én af de smukkeste krystaller, der med sin dybe, blå farve insisterer på at udvide horisonterne.

Navnet sodalit har krystallen fået fra sit høje indhold af sodium og blev første gang opdaget i Grønland.

Idag kan krystallen dog findes rigtig mange steder på jorden, hvorfor den heldigvis også er til at anskaffe sig til en helt fair pris. 

Udforsk kollektionen med de skønne sodalit smykker

 

sodalit betydning og mening

 

Sodalit egenskaber og betydning

Sodalits betydning er synonym med støtte til forandring. Hvad end det drejer sig om tydelige ydre forandringer, eller de indre, mere subtile transformationer, så er og bliver sodalit en stærk støtte.

Derfor er det især en populær krystal til støtte i teenage-årene, graviditeter, jobskifte, nye projekter eller andre perioder med store omvæltninger.

Samtidig er det en krystal som balancerer handling med refleksion, hvilket gør den idéel, når vi møder udfordringer. Her er der plads til at tage imod, uden at vores indre kompas ryger ud af kurs.

På den måde kan vi stå stærkt i os selv, selv i stormvejr.

Krystallen er især knyttet til stjernetegnet skytten. 

 

sodalit krystal egenskaber

 

Sodalit til selvudvikling

I min optik kan man ikke komme udenom sodalit, når det kommer til selvudvikling. Krystallen er nemlig først og fremmest vigtig, når vi skal slippe gamle forestillinger og erfaringer. Det gælder både af os selv og af andre.

Vi er som mennesker i konstant udvikling, og det er essentielt at frigøre os fra negative overbevisninger, hvis vi ønsker at arbejde mod vores potentiale.

Eksempelvis kan du have forestillinger om at du ikke er en succesfuld forældre, eller ikke kan finde ud af at lukke andre mennesker ind. Det kan være at du kæmper med dit forhold til mad eller ikke ser dig selv kompetent nok til at søge dit drømmejob eller uddannelse.

Her kan du tage fat i sodalits egenskaber. Hver dag får vi en ny chance for at lave om på vores virkelighed. Dit liv er en endeløs mængde muligheder for selv at skabe denne forandring. Men we must do the work!

På den måde bliver sodalits betydning også et katalysator for at kaste sig ud i livet, prøve nye projekter af og finde mod til at forfølge vores drømme. Af samme årsag er sodalit en vigtig krystal til manifestering for mange.

Men sodalit er ikke mindst en krystal hvis egenskaber, der hjælper på tilgivelse til os selv og andre, så vi kan handle frit og åbent i livet. 

Sodalit til kommunikation

Sodalit er desuden en fantastisk sten til at fremme konstruktiv kommunikation.

Her kan krystallen skabe det nødvendige fundament for gensidig respekt, åbenhed og samtidig klarhed. Altså bliver det lidt nemmere at være åben overfor andres input, fordi du med en sodalit kan stå stærkt i din egen sandhed.

Her er det også gavnligt at se efter en sodalit til hjemmet. Eksempelvis kan børnefamilier med mange behov og konflikter have gavn af at placere en sodalit, der hvor familien samles.

Det kan du læse mere om i indretning med krystaller her.

Men en sodalits betydning er naturligvis også gavnlig for møder eller kontorer, hvor mægling, forhandling eller konflikthåndtering er en del af processen. Eller for dig, der mødes med mange mennesker og dagligt skal bearbejde mange samtaler og indtryk 

 

Sodalit egenskaber

Sodalits fysiske egenskaber

Sodalit er knyttet til hals chakraet samt det tredje øje. Det hænger godt sammen med, at en sodalit traditionelt anses for en krystal der både er med til at udvide vores overbevisninger, og samtidig gør det muligt for os at kommunikere vores sandhed ærligt og tydeligt.

Har du svært ved at åbne op for din spirituelle side eller din intuition, er det oplagt at anvende sodalit til at åbne op for dit tredje øje. Det kan du eksempelvis gøre ved at placere stenen over brynene i midten af panden.

Hvis du derimod oplever problemer med at udtrykke dig klart, så kan du med fordel placere sodalit på halsen, når du mediterer eller slapper af.

Du kan også vælge en sodalit halskæde, så du altid har krystallens egenskaber tæt på chakraet. 

 

sodalit

 

Det samme hvis du er plaget af angst eller er stresset, hvor sodalit har en skøn, beroligende betydning. 

Hvordan kan du arbejde med din sodalit?

Din sodalit kan anvendes på et hav af måder, og det er bare med at prøve dig frem. Se hvad der virker for dig!

Personligt holder jeg meget af, at have en sodalit om halsen, fordi den dagligt forbinder mig med mit autentiske jeg og støtter mig i at udtrykke den for omverdenen.

Mange holder dog også af at have krystallen som lommesten, under hovedpuden eller placeret et sted i hjemmet, så den kan støtte energien for alle der befinder sig her.

Sodalit har en hårdhed på 6 i mohs skala. Det gør den lidt mindre hård end eksempelvis krystaller fra kvartsfamilien som ametyst eller rosenkvarts.

På grund af krystallens indhold af sodium, siges den ikke at have godt af at ligge i vand for længe af gangen. Personligt går jeg i bad hver dag med mine smykker, uden at se nogen forskel.

Du kan dog overveje en alternativ rensemetode til din krystal, hvis du vil være på den sikre side.

 

sodalit krystal

 

Du bør dog undgå at bruge sodalit intravaginalt, eksempelvis som yoniæg eller -stav, da mineralsammensætningen ikke er sund for slimhinden.

Se i stedet mod ovennævnte kvartskrystaller, hvor der også eksempelvis kan nævnes karneol og aventurin.

Jeg håber, at du her fandt inspiration til hvordan du kan anvende din sodalit. 

Kærligst