Indretning med krystaller - hvor kan man have krystaller i hjemmet? | Savasana.dk
💖 fri fragt på ordrer over 599,- 💖

Indretning med krystaller - sådan får du mest ud af din krystals placering i hjemmet

Der er mange måder at få mere ud af arbejdet med krystaller på. En af dem er at placere dem bevidst og bruge dem aktivt i indretningen af dit hjem.

På den måde kan vi nemlig aktivere deres energi og forstærke den i de områder, hvor vi vil få mest ud af dem.

Som altid er det naturligvis en god idé at lytte til sin egen intuition og fornemme hvad der giver bedst mening for dig. Imens nogle placeringer kan være helt rigtige for dig, så kan det være helt forkert for andre. Og derfor er den vigtigste at lytte til, dig selv. 

Alligevel vil jeg gerne dele nogle tips og tricks her, som måske kan give dig inspiration, til at finde ud af hvad der virker i dit hjem og for dine krystaller.

Dette inkluderer en snak om forskellige krystallers egenskaber samt deres påvirkning i de forskellige rum. 

Har du brug for en lille introduktion til krystaller generelt, så læs mere i artiklen: intro til krystaller.

 krystaller egenskaber

 

Krystaller i soveværelset 

Soveværelset er det vigtigste rum for mig. Vi bruger så meget tid her, på nogle af vores mest sårbare øjeblikke. Derfor skal mit soveværelse være fyldt med skøn, kærlig energi.

Krystal til bedre søvn

Det mest åbenlyse er naturligvis i søvnen. Her ender vi vores dage, healer og nulstiller, før vi tager hul på morgendagen. Jeg har altid haft svært ved at finde ro og har egentlig været lidt utryg, haft mange mareridt, og bekymringer der pludselig overtager med tankemylder.

Her har ametyst været en uvurderlig krystal. Først og fremmest er ametyst nemlig en krystal, som bringer balance, ro og klarhed.

Jeg har før hørt ametyst blive omtalt som en "ædruelighedssten", da den aktivt fjerner støj og slørende forestillinger. Det er også derfor, den er en genial krystal til bedre søvn, få styr på tankerne og til at blive fri fra mareridt.

ametyst

Læs mere om ametysts egenskaber her 

I øvrigt er drømme et meget overset værktøj, til at lære sig selv bedre at kende, lave skyggearbejde og opnå klarsyn. Dette kan en ametyst også hjælpe med, da mange oplever klarere drømme og bedre husker dem efterfølgende.

Ønsker du at bruge ametyst til bedre søvn, kan du med fordel placere en ametyst klynge centralt i rummet. På den måde kan krystallens mange spidser sprede sin energi til hele lokalet.

ametyst klynge

Ønsker du en mere personlig og intens oplevelse, så kan du med eksempelvis bære et smykke med ametyst eller placere en lommesten under din hovedpude. 

 

Ametyst egenskaber

Se produkt: ametyst halskæde

Krystaller til bedre sex

Sensualitet, kærlighed og sex er naturligvis også et omdrejningspunkt for soveværelset. 

Især for kvinder, kan det at introducere krystaller til soveværelset gøre en store forskel her. 

For mange kvinder kan det nemlig føles udfordrende at give sig hen og connecte dybere med vores kroppe.

Og her er især to krystaller essentielle at kende til. Den første er karneol.

 

Krystal soveværelset

 Se produkt: Karneol halskæde

Da jeg fik min karneol i hånden første gang, vidste jeg, at det her var en virkelig vigtig krystal. Farven og udformningen leder tankerne hen på det kødelige (carne), kropslige og vildskaben deri.

Og det er præcis hvad karneol bringer til bordet. 

Læs mere om karneols egenskaber her 

Læg din karneol i fodenden af sengen, for at fremme sensualitet og kropskontakt - både med dig selv og med en partner.

karneol lommesten

Se produkt: karneol lommesten

Du kan også bære karneol som smykker for at bære energien med dig hele dagen eller lægge den under din partners pude, for at styrke forbindelsen mellem jer. 

 

soveværelset

 

Amazonit kan du til gengæld anvende, for at komme i kontakt med dine medfødte, kvindelige kræfter. Dette er en rigtig power sten, som skaber forbindelse til den urkraft, vi som kvinder besidder.

Du kan læse mere om amazonits egenskaber her

Krystaller indretning

 

Amazonit kan du med fordel have under din egen pude eller et andet hemmeligt sted i dit soveværelset.

Hvis du er i tvivl om din seksualitet, grænser og lyster, vil jeg især anbefale dig at meditere med din amazonit og bære krystallen på dig, eventuelt som smykke eller lommesten tæt på huden.

Du kan også have den i nærheden, når du udforsker din seksualitet på egen hånd, da den helt naturligt vil styrke forbindelsen til dit køn.

amazonit krystal kvinde

Se alle lommesten her

Kærlighedhjørnet 

I forlængelse af kærligheden i soveværelset, vil jeg introducere gevinsten for et kærlighedshjørne.

Denne lille hyldest kan indeholde hvad som helst, som hylder kærligheden. Dette kan inkludere billeder eller minder med dem du har kært.

Hvis du har en partner, kan det eksempelvis være billeder, minder eller noget som symboliserer kærligheden imellem jer.

Hvis du er single, kan du med fordel hylde kærligheden til dig selv. Uanset hvad, så glem ikke dine venner og familie. 

Hjørnet kan placeres hvor som helst det føles rigtigt for dig. Nogen mener, at hjørnet altid skal peges mod nord fra indgangen, og at dette i nogle tilfælde vil hjælpe med at tiltrække en partner, hvis dette er ambitionen.

Kærlighedshjørne krystaller

Se alle krystalarmbånd

Jeg tror personligt på, at kærlighedshjørnet skal placeres lige dér, hvor hjemmet trænger til det.

Hjemmet spejler os, og dermed vores energier. Har du derfor et område af dit hjem, hvor du ikke føler dig helt tilpas eller energien er stagneret, så kan du med fordel opdyrke kærligheden her.

Mælkebøtter trænger gennem beton og kærligheden kan spire alle vegne - og det pynter især i mørket! 

Udover dine minder, fotografier eller andre nipserier, så kan du selvfølgelig bruge krystaller. Kærlighedskrystallerne rhodonit, rhodocrosit og rosakvarts er fantastiske redskaber i den forbindelse.

Du kan også med fordel placere små kærlighedsintentioner til stenene, eksempelvis ved at placere dem nedskrevne under dem.

Hjørnet er i øvrigt et skønt sted at opbevare og oplade krystaller. Trænger din krystal til lidt fornyet energi, kan du derfor med fordel placere den her sammen med dine intentioner. 

Kærlighedshjørne krystaller

Se produkt: Rosakvarts halskæde 

Krystaller i stuen og til familier

Der findes mange forskellige stuer og mange forskellige behov her fra hjem til hjem.

Fælles er dog, at det typisk er et rum hvor dagligdagen tager plads, og der er mange behov, som der skal være plads til samtidig. Derfor anbefaler jeg altid en stor rosakvarts centralt.

krystaller

Se alle rå krystaller

Pas på ikke at placerer denne kvarts i direkte sollys, da den kan miste sin fantastiske farve over tid.

Rosakvarts optager derudover stråling fra elektronik, hvorfor den med fordel kan placeres hvor hjemmets elektronik oftest befinder sig. Eksempelvis kan du derfor placere krystallen på eller ved dit tv.

rosakvarts egenskab

Rosakvarts er en meget mild krystal, som blidt forstærker kærligheden, tilliden og tålmodigheden i hjemmet. På mange måder er rosakvartsen kendetegnet ved de moderlige, feminine energier, som favner og understøtter kærligt og skånsomt.

Derfor er rosakvarts en utroligt god krystal til familier. Konflikter, skænderier, ulvetimer og de mange forskellige behov, er alle godt taget hånd om med den blide, tolerante energi fra en rosakvarts.

En anden uundgåelig krystal til at samle familien er sodalit. Denne krystal er en fantastisk mægler og konflikthåndteringssten, som kan hjælpe med at skabe god kommunikation og klarhed.

krystaller i hjemmet

Se produkt: sodalit lommesten

Samtidig er det en rigtig igangsætter. Der er fart og feltet, aktivitet og plads til en masse sjove projekter, med en sodalit i rummet.

Læs mere om sodalits egenskaber her

Du kan med fordel placere den i modsatte ende fra rosakvartsen (eller en anden mild kærlighedskrystal), for på den måde at skabe et godt energiflow i hele rummet.

Krystaller stue

Se produkt: Sodalit halskæde

Vinduer

Vinduer er traditionelt indgang- og udgangsporte for al energi - inklusiv krystallers. Derfor kan et blokeret vindue skabe konflikt i hjemmet - og for dig. Et åbent vindue kan samtidig få energien til at fise ud, på godt og ondt.

Det er derfor en god idé at lufte godt ud dagligt. Jeg renser også energien ofte, altid med åbent vindue, så uønsket energi kan forlade mit hjem.

Det giver plads til, at mit hjem og mine krystaller ikke stagnerer i gammel, ufrugtbar energi.

Derudover kan du med fordel hænge krystalprismer i dine vinduer, for at lade lyset ind. Jeg har aldrig mødt et barn, som ikke synes at prismer var vidunderlige - formegentlig fordi de skaber et væld af regnbuer fra sollys i hjemmet. 

krystalophæng

Se alle krystalophæng her

Denne energi er fantastisk for positiviteten i hjemmet. Rigtig mange har glæde af at få spredt lyset ud, især i gamle lejligheder, hvor nogle områder og kroge ofte aldrig bliver rigtigt oplyst.

Krystaller placering

Nogle krystaller har også vanskeligt ved at stå i direkte sollys, eksempelvis rosakvarts. Her er prismer en fantastisk måde at bringe lyset til krystallen alligevel.

Du behøver ikke flytte dine krystaller, hvis de står i nærheden af et åbent vindue. Men vær opmærksom på, om krystallen vil have gavn af en anden placering, hvis udgangen aldrig lukkes. 

Krystaller til køkkenet 

Personligt er jeg ikke nogen dygtig kok, langt fra. Faktisk har vi for nyligt aftalt, at min kæreste overtager al aftensmadsproduktion. Men jeg har mange andre køkkenprojekter.

Eksempelvis laver jeg altid koldhævede boller om morgenen. Det er så nemt og et must for min morgenrutine at nyde en hjemmelavet bolle med en kop te eller kaffe, inden jeg starter dagen.

Ligesom mange af mine DIY projekter, foregår i køkkenet, hvor der både produceres sæber, lys og cremer. 

Derfor går jeg også op i, at mit køkken er et dejligt, inspirerende sted at være. I øjeblikket bor vi meget småt, og derfor er det også vigtigt for os, at der er ryddet op og gjort plads.

Ellers bliver hele hjemmet hurtigt lidt for kaotisk at være i. 

Kreativitet, optimisme og støtte

Det betyder, at vi har brug for to forskellige energier til rummet. Dels ønsker jeg en masse kreativitet og leg, det får vi med aventurin.

Aventurin er en krystal, som jeg har været længe om at få øjnene op for. Men sandheden er, at den er svær at komme uden om. For aventurin bidrager med en meget særlig, kreativ energi, fuld af optimisme og selvtillid.

Alt er muligt med en aventurin, som da også leder tankerne mod "adventure", altså eventyr. Aventurin er associeret med held og velstand, hvorfor kreative og ambitiøse projekter ofte ender med at lykkes med denne krystal i nærheden.

Læs mere om aventurins egenskaber her

Vælger du en rød aventurin siges det at have øget fokus på kreativitet, hvor en grøn aventurin især vil have fokus på held, succes og velstand.

For mig, skal aventurinen inspirere til nye, oversete afveje og oplevelse, både kulinarisk, men også som morgenkaffen brygges og bollerne sættes i ovnen.

Og derfor er jeg virkelig glad for at have introduceret den til mig og mit køkken. 

Udforsk også kollektionen af aventurin krystaller og smykker her

Krystaller placering 

Jeg synes, det er en dejlig energi at bringe ind i et rum, som er så centreret omkring projekter - og det at "skabe" noget. Hvis du har børn, er det især skønt at se dem udfolde sig under den optimistiske, kreative energi. 

En anden krystal, som er ideel til kokkerier, er i mine øjne mosagat. Mosagat er en fantastisk fin sten, som især bruges til at skabe kontakt med urkraft og natur.

Krystallen har tidligere været flittigt brugt af jordemødre, med god grund, for den milde energi fra krystallen er oplagt til at skabe eller til at udvikle. Derfor bruges krystallen i øvrigt gerne til støtte i alle overgange og forandringer i livet.

Eksempelvis et nyt job, stævnemøder, ægteskaber eller som sagt fødsler.

På samme måde er krystallen skøn i et køkken. Den er en uvurderlig støtte i skaberprocessen, men også - ligesom aventurin, en evig optimist med sit groundende selvtillidsboost.

Du kan placere dine køkkenkrystaller på hylder, borde eller inde i skabe. Du kan med fordel også placere krystallerne direkte ved din mad, så optages energien når maden indtages. 

 

mos agat

Se alle agat krystaller 

Kontor 

Hvis du er indehaver af et kontor eller værksted, er der masser af grund til at styrke energien også her.

Hvis du har job på farten, kan du tænke krystallerne ind i din påklædning som lommesten eller smykker.

Hvis du har et "udadvendt" job, så vil jeg igen anbefale en amazonit i rummet. Denne krystal vil hjælpe med at styrke din fornemmelse af, hvad du selv mener og hvor du skal hen.

Det giver masser af selvtillid og klarhed, når vi skal ud i verden og navigerer i møder, holdninger og andre menneskers energier.

krystaller indretning

Se produkt: amazonit lommesten

Rå amazonit er i øvrigt fantastisk dekorativt, og vibrerer nemt et rum fuld af lederskab, igangsættelse og stærk intuition.

Læs mere os amazonits egenskaber her 

Stort set ligegyldigt hvilket job du besidder, er kreativitet dog en fantastisk følgesvend. I den sammenhæng er jeg selv glad for flourit. Krystallen har mange skønne egenskaber, og gør sig rigtig godt på et skrivebord.

krystal fluorit

Se produkt: blå fluorit

Flourit er nemlig kendt for at fremme både kommunikation og kreativitet. På den måde er krystallen fantastisk til at vende ting på hovedet, tænke innovativt og være åben for oversete perspektiver og nye løsninger.

Kvaliteter som er væsentlige i stort set alle job! 

Sidst men ikke mindst anbefaler jeg sodalit. Sodalit er en fantastisk og nogen gange overset krystal. Dels er den ekstremt gavnlig for kommunikation og konstruktiv konfliktløsning.

Krystaller kontor

Udforsk udvalget af sodalit smykker og krystaller her

Har du derfor mange møder, forhandlinger eller mæglinger, vil jeg altid placere en skøn sodalit i lokalet.

Samtidig er krystallen fantastisk til at slippe gamle mønstre og forestillinger om sig selv.

På den måde kan vi hele tiden være den bedste version af os selv, uden at sidde fast i fortiden.

 

fordybelse

Badeværelse 

Badeværelset er lidt af et helligt rum for mig. Her har jeg mange små ritualer.

Generelt er rigtig meget på badeværelset centreret om at rense ud. Gammel energi, ophobede affaldstoffer og andet kroppen ikke længere har brug for. Og så er vand elementet selvsagt stærkt repræsenteret.

Og vand er et fantastisk redskab til renselse og fornyelse! Hvilke mine udvalgte krystaller her derfor også også repræsentere.

Derfor er vi naturligvis nødt til at have en bjergkrystal herude. Bjergkrystallen er kendt som den fineste, mildeste energi, der blidt men kraftfuldt healer og renser din energi, imens positiviteten kan få frit spil.

Jeg elsker bjergkrystallen, og bruger den desuden flittigt til mine fuld- og nymåne ritualer, men det kan vi tale mere om i et andet indlæg.

 

bjergkrystal

Se alle krystaltårne  

For nu, vil jeg blot opfordre dig til at lade bjergkrystallen ind i dit hellige badeværelse og lade det være en del af dine rutiner, så du kan møde verden med mild, positiv og healet energi.

En anden krystal med disse egenskaber, er selenit. Selenit er dog desuden kendt for at kunne rense andre redskaber.

Jeg har selenit flere steder i hjemmet, men synes at den er oplagt ved håndvasken, fordi jeg husker at placere mine smykker her om aftenen. På den måde er de genopladte til en ny dag, med ny energi i morgen.

selenit

Se alle skåle og plader

Begge krystaller er fantastiske farver til badeværelset, med deres klare, hvide glans. Alligevel er de meget forskellige.

Selenit er utroligt porøst og har et mat, mælkehvidt skær, hvor bjergkrystallen tydeligt tilhører kvartsfamilien, med sine fantastiske former og stærke "bjerg"-lignende udseende.

På den måde kan krystallerne også have et meget forskelligt udtryk og gør det smukt side om side. 

 krystal badeværelse egenskaber

Hoveddør/Gang 

Lige nu har vi faktisk ikke en gang, fordi vores lejlighed er meget lille. Men det skal ikke afhold mig fra lidt krystalmagi ved hoveddøren.

Her vil jeg nemlig foreslå at placere en turmalin.

Turmalin er kendt for at kunne holde dårlig eller negativ energi på afstand. Og hvilket bedre sted at placere dette end ved indgangen til dit hjem?

Ligesom al anden energi, så er åbninger, døre og vinduer også ind- og udgange for krystallernes vibrationer. På den måde kan du sikre, at udefra kommende energi ikke slipper ind i huset, ved at placere turmalinen nær døren. Har du flere indgange, så placerer du blot flere turmalin krystaller rundt omkring.

Du kan i øvrigt også selv have glæder af at bære en turmalin som smykke, da den her vil beskytte din personlige energi. 

Krystaller beskyttelse

Se udvalget af turmalin krystaller og smykker her

Ønsker du at holde på den gode energi, kan du med fordel placere endnu en mild og omsorgsfuldt krystal, som eksempelvis rosakvarts eller bjergkrystal i nærheden.

Alter 

Sidst men ikke mindst, så sørg for, at du har dit eget lille alter i hjemmet. Det behøver på ingen måde være en storslået hyldest til det okkulte, blot en skuffe eller et hjørne med dine sager, er et kraftfuldt værkstøj til dit energiarbejde.

Her kan du placere præcis hvad du ønsker. Ligesom kærlighedshjørnet er det oplagt at finde fotografier, minder, urter, tarot- eller englekort, bøger og måske særlige urter, som kan støtte dig i din energi.

Men alteret er dit og må ikke forstyrres af andre.

Skriver du dagbog eller noterer drømme, så placer dem derfor her.

Har du børn eller andre nysgerrige fingre, så pak alteret væk, måske endda aflåst, så du kan have dine hemmeligheder her.

Her kan du desuden foretage dine krystalrensninger og fortælle krystallerne dine intentioner. På den måde kan de styrke dig med at manifestere dine drømme.

Du vil hurtigt bemærke hvordan dit alter bliver magisk - og sagerne vil pible frem, så start blot med hvad du intuitivt synes passer ind.

Alteret kan rumme alle krystaller - dette skal blot reflektere din proces, hvad du ønsker at arbejde med og hvad du synes kalder på dig!

 krystal alter

 

Slutteligt er det naturligvis vigtigt at huske, at krystaller ikke kan gøre arbejdet for dig. De kan kun støtte os i arbejdet.

Derfor skal du huske at arbejde med dine krystaller, så de kan komme til deres ret. Giv dem kærlighed og omsorg, så de kan blomstre og skinne deres energi på dig.

Desuden skal du værne om dit hjem, så din energi har næret og kæret for. Du skal have det godt i dit hjem! Så Sørg for det er et rart sted at være for dig - med alt hvad det indebærer.

Krystaller kan være et vigtigt element, men det er nemlig lige så væsentligt at du indretter og kræser om energien med andre elementer.

Jeg håber dog, at du her fandt inspiration til, hvordan du kan få mere ud af krystallerne i dit hjem. 

Kærligst