Hurtig levering og altid gratis fragt over 599,- ♥︎

Karneol - rundt om krystallens vilde egenskaber og betydning

Første gang jeg fik min karneol i hånden, var jeg solgt. Wow, et kraftfuldt og indflydelsesrigt energiredskab! 

Ordet karneol/carneol/carnelian kommer ikke overraskende fra ordet carne, som betyder kød. Det kan man godt forstå, har været associationen, da karneol ofte tager form i næsten kropslige formationer.

Og dertil kommer de karakteristiske røde, orange og gullige farver - ind imellem med sorte,  brune eller hvide "bånd". Krystallen tilhører kvartsfamilien, ligesom blandt andet rosakvarts, ametyst og citrin.

Jeg er en engang blevet fortalt, at karneol er den type krystal, man enten elsker eller ikke kan fordrage. Det er jeg helt overbevist om er sandt idag, da jeg så ofte har vidnet folk drages af karneolens magiske egenskaber - eller næsten ikke kunne være i nærheden af stenen.

Uanset hvad er egenskaberne er ikke til at tage fejl af - og betydningen kan næppe undervurderes.

Udforsk mine håndlavede karneol smykker

Karneol betydning 

Karneol egenskaber og betydning

Karneols betydning har fra tidernes morgen været forbundet med kroppen og sammenhængen mellem vores fysiske og mentale tilstand.

Derfor bruges krystallen ofte med brister i denne sammenhæng, især ved at styrke tilknytningen og kommunikationen mellem krop og sind. På den måde kan vi nemlig langt nemmere mærke vores intuition og træffe valg, ud fra hvad der er sundt, godt og sandt for os.

Ligeledes er den utroligt gavnlig når det kommer til fysiske behov, især seksuelle eller kønslige udfordringer.

Krystallens egenskaber er god til stort set alle stjernetegn, men har du meget luft i dit horoskop, vil du især have stor glæde af krystallens egenskaber. 

karneol egenskaber

Karneol til bedre sex og kropskontakt

Karneol er en formidabel sten til at styrke sexlivet.

Nydelse, hengivelse og sansning er nemlig fundamentet for enhver seksuel akt.

Måske du kan genkende følelsen af, at have svært ved at "komme ud af hovedet," og måske få tanker der vurderer dig selv udefra. I så fald er du helt normal. Jeg tror ikke, at jeg kender en eneste, som kan sige sig helt fri fra dette.

Men det duer ikke for nydelsen at tænke på indkøbslister, vasketøj eller hvorvidt vores kroppe tager sig flot ud fra bestemte vinkler. Det eneste stensikre, gode råd til bedre sex er at være tilstede i nuet og være i stand til at sanse, så vi kan mærke, hvad der føles godt for os.

Det kræver, at vi kommer "ned" i kroppen og ud af hovedet. Og her er din karneols egenskaber oplagt.

Hun kan nemlig skubbe sig godt på vej, ved at styrke din kropskontakt og dine sanser. 

Karneol til fertilitet og menstruation

På samme måde er karneolens betydning tæt knyttet til vores køn og vores underliv.

Kvinder som oplever mange hormonelle udsving, har menstruationssmerter eller smerter i forbindelse med sex, har ofte glæde af at introducere en karneol til deres liv.

Det kan eksempelvis ske ved at placere karneolen på dit køn, når du mediterer eller slapper af. Du kan også have gavn af at placere krystallen under din pude, eller bære den i et smykke gennem dagen.

Karneol egenskaber

Karneol til større mod og held

En afledt effekt af styrket kontakt til kroppen er, at vi bedre kan mærke hvem vi er, hvad der er sandt for os og hvordan vi handler ud fra det.

God selvforståelse og indsigt kan være afgørende for, hvordan vi lever med vores omgivelser. Denne indsigt kan nemlig fortælle os meget om, hvad vi har brug for hvornår, og dermed hvordan vi bedst lever i flow.

At leve i flow betyder nemlig, at gå med de energier, som allerede lægger vejen for os.

Mange der opdager gaven i flow oplever typisk, at de går langt mere smertefrit gennem livet og har langt mere held. Ligesom de langsomt får lettere ved at samle deres mod, fordi de ved, at stærkt flow baner vejen for dem.

I virkeligheden er det ikke held - men dig, der træffer valg der gør dig bedre, stærkere og gladere. Du fylder din kop, så du har mere at hælde af til andre. 

Karneolens fysiske egenskaber

Karneolens betydning er tæt knyttet med vores rodchakra, og dermed grundlaget for vores måde at være i livet på.

Det er kroppens første chakra, og dermed er det utroligt vigtigt at skabe balance her. Det kan din karneols egenskaber hjælpe dig med.

På samme måde er de fysiske egenskaber for karneolen tæt knyttet til det kropslige, fordi vi her kan mærke eventuelle ubalancer.

Kan du genkende ovenstående beskrivelser omkring smerter i underlivet, eller oplever du eksempelvis forstoppelse eller urinvejsinfektion, så kan du med fordel arbejde med dit rodchakra sammen med din karneol.

På den måde siges karneolens betydning også at kunne gøre en forskel for øvrige gener i underlivet/tarmene, problemer med nyrer og iskiassmerter.

Karneol krystal

Hvordan kan du arbejde med din karneol?

Ligesom med alle andre krystaller, er der intet der er rigtigt og forkert, når det kommer til arbejdet med din karneol. Følg din intuition og lad krystallen guide dig.

Du kan med fordel udforske om dit køn, underliv og rod chakra, har gavn af stenens vibrationer. Eller du kan placere karneolen i dit hjem, så du ofte vil blive mindet om krystallens egenskaber og betydning for dig.

Det er naturligvis også en mulighed at bære karneol som smykke, så du kan få glæde af energien med dig overalt. 

Krystallen har en hårdhed svarende til 7 på mohs skala. Det betyder, at den kan tåle alle former for rensning og genopladning og  at stenen er velegnet til stort set alle formål.

Udover at bære krystallen i smykker, anbefaler jeg især at placere krystallen i soveværelset, hvis du ønsker at karneolen skal have en indflydelse på dit sexliv. Men har du et andet sted, hvor du typisk praktiserer såsom alter eller kærlighedshjørne, kan du med fordel også placere din krystal her.

Jeg håber at du er blevet nysgerrig på denne skønne sten og de skønne, håndlavede smykker fra Savasana.

Kærligst