Savasana.dkSavasana.dk
Karneol - rundt om krystallens vilde egenskaber og betydning

Karneol - rundt om krystallens vilde egenskaber og betydning

Første gang jeg fik min karneol i hånden, var jeg solgt. Wow, et kraftfuldt og indflydelsesrigt energiredskab! 

Ordet karneol/carneol/carnelian kommer ikke overraskende fra ordet carne, som betyder kød. Det kan man godt forstå, har været associationen, da karneol ofte tager form i næsten kropslige formationer.

karneol lommesten

Se produkt: karneol lommesten

Og dertil kommer de karakteristiske røde, orange og gullige farver - ind imellem med sorte,  brune eller hvide "bånd".

Krystallen tilhører kvartsfamilien, ligesom blandt andet rosakvarts, ametyst og citrin.

Jeg er en engang blevet fortalt, at karneol er den type krystal, man enten elsker eller ikke kan fordrage.

Det er jeg helt overbevist om er sandt idag, da jeg så ofte har vidnet folk drages af karneolens magiske egenskaber - eller næsten ikke kunne være i nærheden af stenen.

Uanset hvad er egenskaberne er ikke til at tage fejl af - og betydningen kan næppe undervurderes.

Karneol egenskaber

 

Karneol egenskaber og betydning

Karneols betydning har fra tidernes morgen været forbundet med kroppen og sammenhængen mellem vores fysiske og mentale tilstand.

Derfor bruges krystallen ofte med blokeringer i denne sammenhæng, især ved at styrke tilknytningen og kommunikationen mellem krop og sind.

På den måde kan vi nemlig langt nemmere mærke vores intuition og træffe valg, ud fra hvad der er sundt, godt og sandt for os.

Ligeledes er den utroligt gavnlig når det kommer til fysiske behov, især seksuelle eller kønslige udfordringer.

Krystallens egenskaber er god til stort set alle stjernetegn, men har du meget luft i dit horoskop, vil du især have stor glæde af krystallens egenskaber. 

Karneol betydning

Se produkt: Karneol halskæde

Karneol til bedre sex og kropskontakt

Karneols egenskaber er en formidabel støtte til at styrke sexlivet.

Nydelse, hengivelse og sansning er nemlig fundamentet for enhver seksuel akt.

Måske du kan genkende følelsen af, at have svært ved at "komme ud af hovedet," og måske få tanker der vurderer dig selv udefra. I så fald er du helt normal. Jeg tror ikke, at jeg kender en eneste, som kan sige sig helt fri fra dette. ♥︎

Men det duer ikke for nydelsen at tænke på indkøbslister, vasketøj eller hvorvidt vores kroppe tager sig flot ud fra bestemte vinkler.

Det eneste stensikre, gode råd til bedre sex er at være tilstede i nuet og være i stand til at sanse, så vi kan mærke, hvad der føles godt for os.

karneol krystal

Se produkt: karneol hjerte

Det kræver, at vi kommer "ned" i kroppen og ud af hovedet. Og her er din karneols egenskaber oplagt.

Hun kan nemlig skubbe sig godt på vej, ved at styrke din kropskontakt og dine sanser. 

Karneol til fertilitet og menstruation

På samme måde er karneolens betydning tæt knyttet til vores køn og vores underliv.

Kvinder som oplever mange hormonelle udsving, har menstruationssmerter eller smerter i forbindelse med sex, har ofte glæde af at introducere en karneol til deres liv.

Det kan eksempelvis ske ved at placere karneolen på dit køn, når du mediterer eller slapper af. Du kan også have gavn af at placere krystallen under din pude, eller bære den i et smykke gennem dagen.

Karneol egenskaber

Se produkt: Karneol ørering

Karneol til større mod og held

En afledt effekt af styrket kontakt til kroppen er, at vi bedre kan mærke hvem vi er, hvad der er sandt for os og hvordan vi handler ud fra det.

God selvforståelse og indsigt kan være afgørende for, hvordan vi lever med vores omgivelser. Denne indsigt kan nemlig fortælle os meget om, hvad vi har brug for hvornår, og dermed hvordan vi bedst lever i flow.

At leve i flow betyder nemlig, at gå med de energier, som allerede lægger vejen for os.

karneol egenskaber

Se produkt: karneol gua sha

Mange der opdager gaven i flow oplever typisk, at de går langt mere smertefrit gennem livet og har langt mere held.

Ligesom de langsomt får lettere ved at samle deres mod, fordi de ved, at stærkt flow baner vejen for dem.

I virkeligheden er det ikke held - men dig, der træffer valg der gør dig bedre, stærkere og gladere. Du fylder din kop, så du har mere at hælde af til andre. 

Karneolens fysiske egenskaber

Karneolens betydning er tæt knyttet med vores rod- og harachakra, og dermed grundlaget for vores måde at være i livet på og vores evne til at skabe.

Det er kroppens nederste chakras, og dermed er det utroligt vigtigt at skabe balance her. Det kan din karneols egenskaber hjælpe dig med.

På samme måde er de fysiske egenskaber for karneolen tæt knyttet til det kropslige, fordi vi her kan mærke eventuelle ubalancer.

Kan du genkende ovenstående beskrivelser omkring smerter i underlivet, eller oplever du eksempelvis forstoppelse eller urinvejsinfektion, så kan du med fordel arbejde med dit rodchakra sammen med din karneol.

På den måde siges karneolens betydning også at kunne gøre en forskel for øvrige gener i underlivet/tarmene, problemer med nyrer og iskiassmerter.

Karneol egenskab

Hvordan kan du arbejde med din karneol?

Ligesom med alle andre krystaller, er der intet der er rigtigt og forkert, når det kommer til arbejdet med din karneol. Følg din intuition og lad krystallen guide dig.

Du kan med fordel udforske om dit køn, underliv og rod chakra, har gavn af stenens vibrationer.

Eller du kan placere karneolen i dit hjem, så du ofte vil blive mindet om krystallens egenskaber og betydning for dig.

Det er naturligvis også en mulighed at bære karneol som smykke, så du kan få glæde af energien med dig overalt. 

Krystallen har en hårdhed svarende til 7 på mohs skala. Det betyder, at den kan tåle alle former for rensning og genopladning og  at stenen er velegnet til stort set alle formål.

Udover at bære krystallen i smykker, anbefaler jeg især at placere krystallen i soveværelset, hvis du ønsker at karneolen skal have en indflydelse på dit sexliv.

Men har du et andet sted, hvor du typisk praktiserer såsom alter eller kærlighedshjørne, kan du med fordel også placere din krystal her.

Er du nysgerrig på andre smukke sten fra kvartsfamilien, kan du også læse videre om eksempelvis rosakvarts egenskaber eller ametysts smukke betydning

Kærligst 

Se de oftest stillede spørgsmål om karneol her

Hvad er karneol?

Karneol er en halvædelsten, der er en variant af chalcedon, som er en form for mikrokristallinsk kvarts. Den er kendetegnet ved sin varme, røde, orange eller brune farve. Karneol har været værdsat og brugt i smykker og dekorative formål i tusinder af år.

Hvad er karneol godt for?

Karneol menes at være en sten for motivation, selvtillid og kreativitet. Den siges at øge energi og vitalitet, samt at hjælpe med at reducere frygt og usikkerhed. Karneol bruges ofte i krystalterapi og meditation for at styrke mod og selvtillid og for at fremme en positiv og proaktiv holdning. Se alle karneol krystaller her.

Hvad betyder karneol?

Navnet "karneol" stammer fra det latinske ord "carnis", der betyder "kød", hvilket henviser til den kød-agtige farve, som stenen ofte har. Karneol har en lang historie og er blevet brugt i mange kulturer som en symbolsk sten for vitalitet og energi.

Kan en karneol tåle vand?

Karneol kan generelt tåle vand og kan rengøres ved hjælp af lunkent vand og en blød klud. Det er dog vigtigt at tørre krystallen omhyggeligt efter rengøring for at undgå vandskader.

Hvad er karneols betydning?

Karneols betydning er ofte forbundet med motivation, kreativitet og selvtillid. Det menes at hjælpe med at overvinde frygt og usikkerhed, samt at styrke mod og beslutsomhed. Karneol siges også at hjælpe med at forbedre koncentration og fokus og at bringe en følelse af vitalitet og energi til ens liv.

Kan karneol tåle sollys?

Karneol kan tåle sollys, men det er bedst at undgå direkte og langvarig eksponering for sollys, da det kan føre til, at stenen falmer i farve over tid.

Hvilket chakra er karneol knyttet til?

Karneol er ofte forbundet med sakralchakraet og roden chakra. Sakralchakraet er centrum for kreativitet, seksualitet og følelsesmæssig balance, mens roden chakra er forbundet med fundamentet for vores fysiske og emotionelle overlevelse. Karneol menes at hjælpe med at åbne og balancere disse chakraer, hvilket fører til øget kreativitet, vitalitet og følelsesmæssig stabilitet.

Hvilke stjernetegn er karneol forbundet til?

Karneol er ofte forbundet med stjernetegnene Vædderen, Krebsen og Løven