Selenit egenskaber & betydning - alt om Selenit Krystallen | Savasana.dk
💖 fri fragt på ordrer over 599,- 💖

Selenit - månemagi og healing

Smukke selenit er en porøs krystal, der har sit navn fra det oldgræske ord for måne. Krystallen siges nemlig at kanalisere månens energi og derfor er den også en populært energiredskab til at rense og genoplade andre krystaller

Selenit har et næsten gennemsigtigt silke-agtigt udtryk og har en kridt lignende mineralsammensætning, som gør krystallen meget porøs og derfor skal den håndteres meget varsomt.

Alligevel er krystallen utroligt populær - både for sit smukke ydre men især også for sine rensende, healender egenskaber. 

Selenit betydning

Selenit - egenskaber og betydning

Selenit er især forbundet med healing og renselse.

Krystallen regnes for én af de få "master healere", der har særlige egenskaber indenfor healing og kan anvendes til en lang række udfordringer og blokeringer. 

På oldgræsk betyder ordet selenit måne, og mange har tidligere trukket tråde til den græske månedgudinde Selene, når der tales om denne skønne krystal. 

Selenit har nemlig en helt særlig forbindelse til månen - og dette afspejles også i krystallens egenskaber. 

Sommetider refereres der derfor også til selenit som en af de få "master healere."

Krystallen er især forbundet med stjernetegnene krebs og tyr, men Selenit kan bruges af alle. 

Læs mere om krystaller og stjernetegn her

selenit egenskaber

Se produkt: Selenit lommesten

Til rens og genopladning 

Selenit er et fantastisk redskab til at rense og genoplade. 

Mange holder af at genoplade deres krystaller i fuldmånelys, men samme effekt kan altså opnås, ved at placere dem i nærheden af selenit. Dette skyldes som sagt, at selenit kanaliserer månens energi.  

Imens nogen skelner hårdt imellem rens og genopladning, så kan der ikke herske tvivl om, at Selenit besidder begge egenskaber. 

Dette er både til gavn for krystaller, der trænger til fornyet energi eller til at løsne op for stagneret eller blokeret energi hos os mennesker og vores energifelt. 

Til healing 

Der kan heller ikke være nogen tvivl om Selenits healende egenskaber, hvorfor krystallen også sommetider kategoriseres som en master healer. 

Krystallen er nemlig ofte anvendt til en lang række udfordringer og blokeringer, som har glæde af Selenits rene, opløftende energi. 

Krystallen er forbundet til vores krone chakra og dermed alle chakras, hvorfor den kan anvendes til stort set alle typer behov for healing, både mentalt, fysisk eller åndeligt. 

Samtidig højner krystallen energien og kan være behjælpelig til at skabe en følelse af samhørighed og connection med vores omgivelser. 

En anden krystal med lignende effekt er bjergkrystal. 

selenit egenskaber

Se produkt: rå selenit stav 

Til beskyttelse 

På grund af den rene energi bruges selenit også ofte til beskyttelse. Mange har derfor selenit placeret i deres hjem, så energien kan holdes ren og eventuel negativ indflydelse kan afværges. 

Kombineres krystallen med eksempelvis turmalin har man et skønt udgangspunkt for meget stærk husbeskyttelse. 

Fysiske egenskaber 

Selenit har mange fysisk healende egenskaber, og kan, ligesom bjergkrystal, bruges universelt til forskellige behov for fysisk lindring. 

Krystallen er knyttet til vores krone chakra - og dermed alle øvrige chakras - og det gør også krystallen til en effektiv støtte i forbindelse med alle typer chakra ubalancer. 

Selenit har en meget skrøbelig gips mineralsammensætning og kun en hårdhed på 2 i mohs skala. Det gør krystallen med skrøbelig og modtagelig overfor stød og bump. 

Det betyder også at krystallen under ingen omstændigheder må komme i vand.

selenit betydning

Se produkt: selenit skål

Sådan kan du arbejde med din selenit 

Selenit kan anvendes i så mange sammenhænge og på et hav af forskellige måder. 

Du kan eksempelvis bruge selenit til at genoplade og rense dine krystaller, ved at placere dem i kontakt med selenit, eksempelvis i en selenit skål. 

Selenit kan med fordel også placeres rundt omkring i hjemmet, for at skabe en ren og opløftende energi, beskyttet fra negativ indflydelse. 

Krystallen kan især også være anvendelig til store begivenheder sådan fødsel eller begravelser, ligesom den for mange har en vigtig plads i hellige rum og i forbindelse med spirituel fordybelse. 

Rigtig god fornøjelse med din selenit ♥︎

Vil du lære mere om krystallerne? Så hop eksempelvis til indlægget om Citrins egenskaber, Aventurins egenskaber eller Rosakvarts' egenskaber og betydning

Se de oftest stillede spørgsmål til selenit her:

Hvad er selenit godt for?

Selenit er en krystal, der er forbundet med spirituel vækst, klarhed og indre ro. Den siges at have en beroligende effekt og hjælper med at rense og rense energier. Selenit bruges ofte i meditation, energiarbejde og krystalterapi for at skabe et fredfyldt miljø og forbinde med højere bevidsthedsniveauer. Se alle selenit krystaller her. 

Hvad er selenit lavet af?

Selenit er en form for gips, som er et hydrosilikatmineral bestående af calciumsulfat-dihydrat (CaSO4·2H2O). Det er kendt for sin gennemsigtighed, glathed og perlemorsglans, der giver det et særligt udseende.

Kan selenit tåle vand?

Selenit er vandopløselig og kan derfor ikke tåle vand. Det er vigtigt at undgå kontakt med vand, når du håndterer selenit, da det kan opløse krystallen og forårsage skade på dens struktur.

Hvor finder man selenit?

Selenit findes på flere steder rundt om i verden. Nogle af de mest bemærkelsesværdige kilder til selenit inkluderer Mexico, USA, Marokko, Australien og Grækenland. Selenit findes ofte i grotter, tørre søer og andre steder, hvor der tidligere har været vand og hvor gipsaflejringer har haft mulighed for at danne krystaller.

Hvordan renser man selenit?

Da selenit ikke kan tåle vand, skal du rense det forsigtigt og uden brug af væske. For at rense selenit kan du forsigtigt tørre det af med en tør, blød klud eller børste for at fjerne støv og snavs. For at rense det energetisk kan du bruge røgelse såsom salvir, eller placere det i måneskin for at oplade det med månens energi. Se alle selenit krystaller her.