Fluorit - læs alt om regnbuekrystallens smukke egenskaber her | Savasana.dk
💖 Vi holder vinterferie - alle pakker afsendes d. 11/3 🌴 TAK for jeres tålmodighed 🙏

Fluorit - krystaller i alle regnbuens farver

Fluorit er en meget smuk krystal, især kendt for sine flotte farver der spænder fra dyb mørkegrå til klar grøn, blå, gul, gennemsigtig eller pink. 

Krystallen er især forbundet med kreativitet og fokus, hvorfor den er utroligt populær til blandt andet studie og arbejde, men også til støtte i forbindelse med alle former for kreative processer. 

Fluorit findes mange steder rundt omkring på jorden, blandt andet Mexico, Canada og Afrika.

Krystallens mineral sammensætning skaber en karakteristisk kube formet struktur og ofte et gennemsigtigt udtryk, så krystallens smukke nuancer varierer i lys. 

Fluorit

Se alle fluorit krystaller og smykker 

Fluorits egenskaber og betydning

Fluorits mest gennemgående egenskab, er hendes evne til at skabe klarhed og fokus. Det betyder, at krystallen er en fantastisk støtte, i forbindelse med at finde nye løsninger og kreative idéer. 

Krystallen vibrerer nemlig med en energi der inviterer til at tænke nyt og vende tingene lidt på hovedet. 

Fluorits betydning for de forskellige chakras, er afhængig af krystallens farver.

Har du fingrene i en grøn eller pink fluorit er krystallen knyttet til hjertechakraet. Ønsker du balance og styrke til hals chakraet, skal du derimod vende dig mod den blå fluorit. 

Den klare og lyse fluorit har egenskaber der balancere vores krone chakra, imens den lilla fluorit styrker vores 3. øje.

Ønsker du derimod at styrke dit solar plexus, skal du se efter en gul fluorit, imens de mørkeste fluorit krystaller styrker vores rod chakra. 

Fluorit er især gavnlig for stjernetegnet fisken, men kan bruges af alle. Leder du efter den rette krystal til dit stjernetegn, så kan du læse mere i guiden til krystaller og stjernetegn.

Fluorit egenskaber

Se alle krystaltårne her

Fluorit og kreativitet

Ønsker du at fordybe dig i kreative processer eller måske et nyt, kunstnerisk fag, så er fluorit krystallen for dig. 

Fluorit har på én gang en drømmende og fokuserende energi, hvilket skaber en perfekt symbiose mellem det åbne og lukkede modus. 

Det betyder, at krystallen både åbner vores syn for nye input og idéer, samtidig med at energien fokuseres, så vi kan samle os og koncentrere os om opgaven foran os. 

Hav fluorits skønne egenskaber med dig i værkstedet eller på kontoret, så har du med garanti støtte til en spændende og produktiv dag. 

Andre krystaller der kan støtte os omkring dette er karneol og orange calcit

Fluorit til healing af rod og kaos

Fluorits energi er ikke kun gavnlig for vores effektivitet og fokus. Fluorit er nemlig samtidig healende for kaotiske og forvirrede tanker og følelser. 

Krystallens healende egenskaber er især knyttet til ro og fokus, der derfor kan have en meget gavnlig effekt i perioder med håbløshed eller konflikter. 

Lad fluorit og hendes smukke betydning skabe balance og klarhed i dit sind, så du kan få overblik og håb tilbage. 

Andre krystaller der kan støtte op omkring dette formål er turmalin og obsidian

Fluorit betydning

Fluorit til kommunikation og samarbejde

Fluorit er ofte anvendt til at styrke vores kommunikative evner og skabe grobund for åben, konstruktiv og ærligt samarbejde. 

Det skyldes at fluorits betydning ofte er knyttet til evnen til at udtrykke sig klart og tydeligt, ligesom krystallen styrker vores evne til at være åbne overfor nye metoder og nye synspunkter fra andre. 

Ønsker du at styrke dine egne evner indenfor kommunikation og samarbejde eller måske styrke denne energi for et rum, så kan du derfor med fordel placere en fluorit i nærheden. 

Andre relevante krystaller i den forbindelse, kunne være sodalit eller agat

Fluorit betydning

Fluorit til spirituel og åndelig udvikling 

Fluorit krystallens betydning for udvikling af spirituel og åndelig bevidsthed kan næppe underdrives.

Krystallens egenskaber er nemlig især knyttet til åbenhed overfor nye refleksioner, idéer og betragtninger, der kan styrke os i at udvide vores horisonter og bevidsthed. 

Introducér eksempelvis din fluorit som et element til din meditation eller placér den i dit hjem, for at få glæde af energien i dagligdagen. 

Fluorits fysiske egenskaber

Fluorit anvendes oftest i forbindelse med at nedbringe stress, forvirring og hyeperaktivitet. Kort sagt, har du brug for ro og fokus, så er fluorit krystallen for dig. 

Krystallen har en hårdhed på 4. i mohs skala, hvilket gør fluorit mindre hårdfør end eksempelvis kvartskrystallerne rosakvarts og bjergkrystal

Dog kan krystallen renses med vand, røg, salt eller selenit. Læs mere om rense metoder i den store guide til rens og genopladning af krystaller. 

fluorit egenskaber

Se produkt: Fluorit lommesten

Sådan kan du arbejde med din fluorit

Der findes ingen grænser for, hvordan du kan arbejde med din fluorit - og som altid, er det en god idé at prøve sig frem og finde ud af, hvad der virker bedst for dig. 

Mange vælger dog at placere deres fluorit krystal, i nærheden af deres arbejdsstation eller på kroppen, så de kan bære energien med sig gennem dagen. 

Krystallen kan også med fordel placeres i rum, hvor samarbejde og kommunikation har gavn af et løft. 

Du kan også placere krystallen i dit soveværelse eller som lommesten under hovedpuden, hvor fluorits energi kan påvirke vores energifelt positivt, imens vi sover. 

Prøv dig frem og find den helt rigtige måde for dig ♥︎

Er du nysgerrig på andre krystallers egenskaber og beydning, så kan du læse hoppe videre til indlægget om beskyttelseskrystallen turmalin eller læse mere om skønne, rensende selenit