Hurtig levering og altid gratis fragt over 599,- ♥︎

Aventurin - krystallen for velstand, kreativitet og optimisme

Aventurin og dens betydning er endnu en af mine favorit kvartskrystaller. 

De blågrønne nuancer sender straks mine tanker til naturen, havet og magiske ture i skoven. Og ligesom jeg, har rigtig mange fået øjnene op for denne vidunderlige krystal, hvorfor den nu er en af de mest populære sten herhjemme.

Stenen har ligesom sine søstre fra kvartsfamilien (eksempelvis rosakvarts, ametyst, karneol og citrin), et markant udtryk, men adskiller sig dog med sine fine, grønlige nuancer.

Navnet aventurin siges at stamme fra aventura/adventure - altså eventyr! Og det er da heller ikke noget tilfælde.

Krystallens største og vigtigste egenskab er nemlig den held, som medfølger, når der arbejdes med den. 

 

Aventurin betydning

 

Aventurins egenskaber og betydning

Aventurin er inkarnationen af held.

Hvad end det drejer sig om stormfulde rejser, økonomiske satsninger eller indre processer, så styrer aventurins egenskaber os mod guld. 

Overordnet er krystallen derfor en genial følgesvend, når det drejer sig om at tage chancer, vende situationen på hovedet og følge sin mavefornemmelse.

Af den grund er aventurin også en utroligt opløftende og positiv sten. Her er der ingen begrænsninger eller tvivl - kun fuld tillid til universets formåen og vores egne evner, der i kombination altid sørger for, at tingene lander som de skal.

Samtidig er det en krystal som med sin positive vibration sætter fokus på mulighed, fremfor begrænsninger. Derfor er krystallen fantastisk til at "få os op på hesten igen" og ikke dvæle ved nederlag eller udfordringer.

Krystallens betydning er især knyttet til stjernetegnene vædder, tyr, vægt og skytte, men kan benyttes af alle.

Aventurin for øget kreativitet

Aventurin er den ultimative kreativitetskrystal, fordi der aldrig er noget, der er umuligt. Krystallen opererer kun i åbent modus og fokuserer altid på at åbne vores blik, fremfor at hænge sig i begrænsningerne. 

Af den grund er aventurins egenskaber god støtte til alle projekter - også i hverdagen - hvad end det drejer sig om arbejde, aftensmaden eller en anden kreativ udfoldelse.

Uanset bedriften, vil aventurin sørge for at skabe den nødvendige selvtillid, som er fundamentet for at fuldføre opgaven uden at give op eller holde sig til den sikre, kendte løsningsmetode.

Af samme årsag er aventurin oplagt at placere dér, hvor du ønsker et selvtillidsboost og optimisme omkring udfaldet af dine bedrifter. Det kunne eksempelvis være på kontoret eller i køkkenet.

Du kan også få mere inspiration her: indretning med krystaller.

 

Aventurin krystal

Aventurin for økonomisk velstand

Hvis du har økonomiske bekymringer, kan en aventurins egenskaber også hjælpe.

Stenen er nemlig lindrende, fordi du får mere tillid til egne evner. Men krystallens betydning for held fungerer også som magnet overfor al slags velstand og rigdom.

Krystallen har endda ry som "the gambler's stone", fordi den siges at give held i spil og være båret af spillefugle verden over.

Hvordan du end anvender den, så kan krystallens egenskaber bidrage til, at dine investeringer bærer frugt.

Mange vælger af den grund at placere en aventurin i deres pung. Har du et velstandshjørne eller alter, kan du også vælge at placere din krystal her.

Praktiserer du manifestering, så kan du desuden få rigtig stor gavn af at knytte en aventurin hertil. Eksempelvis kan du placere den ved din notesbog eller ved en opslagstavle, alt afhængigt af hvilke ritualer du bruger og hvordan 🥰

Aventurin egenskaber

Aventurins fysiske egenskaber

Aventurins betydning er traditionelt set knyttet til vores hjertechakra. Dermed er krystallen betydningsfuld for hvordan du handler i verden og hvordan du værdsætter dine egne evner.

Dette er fundamentet for alle de fantastiske afledte effekter, som kommer fra at arbejde med en aventurin.

Af samme årsag er aventurin tæt knyttet med vores brystparti, hjerte, lunger og øverste ryg. Har du blokeringer her, kan du derfor bruge stenen til at løsne op og skabe flow i kroppen igen.

 

Aventurin krystal

 

Det betyder også at det er oplagt at placere din krystal her. Det kan du gøre under meditation eller du kan eksempelvis bære aventurin i en halskæde.

Hvordan kan du arbejde med din aventurin?

Du og din krystal ved bedst, hvordan du kan støttes i din energi. Der er intet rigtigt og forkert!

Som inspiration kan jeg dog nævne, at aventurin gør sig utroligt flot i sin rå facon, og det kan oftest lade sig gøre at finde relativt store stykker til en fair pris.

Polerede stykker aventurin har længe været populære som smykkesten, og med god grund. De smukke, grønne farver er fuldkommen fortryllende. Som sagt er det også oplagt at skabe kontakt til hjertechakraet med en aventurin, men alle slags smykker kan styrke din held, selvtillid og optimisme.  

Aventurin egenskaber

Fordi stenen tilhører kvartsfamilien, og dermed har en hårdhed på 7 på mohs skala, gør den sig også rigtig godt til mange formål. Det er en oplagt smykkesten, men også idéel til yoni stave eller face rollers.

Det betyder også at du kan rense din krystal på stort set alle måder. Det kan du læse mere om i indlægget om rense- og genopladningsmetoder til krystaller. 

Jeg håber, at du bliver rigtig glad for at arbejde med din aventurin og ønsker dig al held, kreativitet og optimisme med på vejen 

Kærligst