Citrin - alt om krystallens egenskaber og virkning | Savasana.dk
💖 Vi holder vinterferie - alle pakker afsendes d. 11/3 🌴 TAK for jeres tålmodighed 🙏

Citrin - alt om krystallens egenskaber og virkning

Citrin er en vidunderlig krystal, der tilhører kvartsfamilien, ligesom eksempelvis ametyst, rosakvarts og aventurin.

Krystallen har fået sit navn fra den karakteristiske, gule farve (citrin/citron), som emmer af sol, sommer og glæde. Men citrins egenskaber rummer faktisk en del mere, som du bør kende til. 

Krystallen er nemlig utroligt kraftfuld på mange områder og en meget populær sten herhjemme. Ikke mindst fordi ægte citrin er relativt sjælden.

rå citrin

Se produkt: rå citrin

De fleste citrin krystaller stammer fra Brasilien og minder i udseendet om de øvrige kvarts.

Mange citrin på markedet er dog fremstillet ved at opvarme ametyst krystaller, hvorved disse transformeres i farven.

Typisk kan disse genkendes som brændt citrin, der har en mørkere nuance end naturligt forekommende citrin. Alligevel kan det være meget vanskeligt at skille de to fra hinanden.

For nogle betyder det meget at være obs på dette - men i sidste ende, er det fuldkommen op til den enkelte at vurdere, hvilken krystal der kan støtte os hver især. 

 

Citrin egenskaber

Se produkt: Citrin stor hoop

 

Citrin egenskaber og betydning

Citrin er ikke en populær krystal for ingenting.

Traditionelt er krystallens betydning nemlig forbundet med fornyelse - både fysisk, spirituelt og mentalt. Af den grund er krystallens egenskaber meget populær i overgangsfaser, men især også til manifestering.

Står du overfor en konkret udfordring, en drøm eller en tid fyldt med omvæltninger, så er citrin en fantastisk partner, der vil lede dig sikkert igennem processen. Kort sagt kan man nemlig sige, at citrins betydning symboliserer succes.

Citrinen er derudover i særdeleshed forbundet med stjernetegnene tyr, krebs, løve og vægt

Vil du læse mere om hvilke krystaller der passer til hvilke stjernetegn, som hop til guiden: krystaller & stjernetegn.

Citrin som eksamenssten

Mange omtaler citrin som "eksamensstenen", og det er slet ikke tilfældigt. Citrin er nemlig en mester i at støtte os gennem angst og tvivl.

Derfor er krystallens egenskaber geniale, hvis du i en periode føler dig presset eller stresset op til en eksamen, en jobsamtale, en første date eller lignende.

Citrin kan nemlig hjælpe med at dulme nerverne, ved at minde dig om dine egenskaber og dit potentiale. På den måde kan du finde ro i perioder med forandring, så du kan blive ved med at udvikle dig og på sigt udleve dine drømme.

citrin egenskaber

Se produkt: citrin lommesten

Er du generelt bekymret eller ængstelig, så er citrin en fantastisk krystal at arbejde med. Jeg kalder også sommetider citrin for "cheerleader krystallen", fordi den positive opbakning er så opløftende og fuld af energi. 

Hav eksempelvis din citrin på dig, nær du træder ind i din forandring - enten som lommesten eller smykke.

På den måde vil du med garanti mærke ro og opbakning til at navigere dig igennem det hele og styrke din selvtillid på alle fronter. 

Citrin betydning

Se produkt: Citrin halskæde

Citrin til overflod

Men nerverne er ikke det eneste sted din citrins egenskaber sætter ind. I flere tusind år, har citrins betydning nemlig været knyttet til at skabe overflod - også kaldet abundance.

Måske du har hørt dette begreb i andre spirituelle sammenhænge, og det er rigtig godt at bruge lidt tid på. Abundance er nemlig et begreb, som er tæt knyttet til manifestering og kan være en nøgle til en yderst positiv spiral af overflod.

Begrebet er baseret på, at investere god, positiv energi, med viden om at dette altid skaber endnu mere god energi i dit og andres liv.

Om dette drejer sig om mere kærlighed, mere overskud, mere held eller velstand, så er citrin en oplagt krystal at arbejde med.

Du kan med fordel placere en citrin i det område du ønsker at fremme abundance. Det kunne eksempelvis være i dit kærlighedshjørne eller eksempelvis i din pung. På den måde styrker du den positive transformation og overflod. 

 

Betydning citrin

Se produkt: Citrin ørering

 

Citrins fysiske egenskaber

Citrin minder, med sin gule farve, umiddelbart lidt om klassisk rav. Men citrin tilhører som sagt kvartsfamilien og har derfor et helt andet udtryk.

Måske du også kan gætte hvilken chakra citrins betydning er knyttet til, da dette chakra har samme, varme farve. Det er selvfølgelig solar plexus.

Solar plexus chakraet er især defineret af vores sociale oplevelser og samspillet med andre.

Dette chakra er derfor knyttet til handling og styrke, imens det hæmmes af skam og skyld. På den måde kan citrin styrke dig, hvis du mærker en ubalance her eller blot ønsker et pust motivation og kraftfuld energi til dit liv.

Andre fysiske egenskaber siges at være bedre fordøjelse og forbedring af betændelsestilstande omkring nyre eller bugspytkirtel.

Egenskaber citrin

Se produkt: Citrin stor hoop 

Hvordan kan du arbejde med din citrin?

Der findes ingen rigtig eller forkert måde at arbejde med sine krystaller på - heller ikke sin citrin.

Det vigtigste er, at du lytter efter til din intuition og hvad der føles rigtigt for dig og for din krystal. Mange er dog glade for at inkorporere deres citrin på en måde, så det giver udslag på det specifikke område de ønsker at fremme.

citrin betydning

Se alle krystaltårne

Eksempelvis kan du som sagt placere din citrin i din pung for økonomisk velstand. Men læser du eksempelvis til eksamen kan du også overveje om den skal placeres ved din arbejdsstation, eller på dig, når du skal præstere.

Her kan du naturligvis ty til en lommesten eller til smykker med citrin. 

Citrin har, som de øvrige kvarts, en hårdhed på 7 i mohs skala, hvorfor den egner sig rigtig godt til mange formål. Det betyder også at den kan renses på stort set alle måde, men vær opmærksom på at holde den ude af direkte sollys.

Læs mere om rensemetoder til krystaller her.

Må din citrin bringe dig en masse god energi, velstand og overflod! 

Er du nysgerrig på andre krystallers egenskaber, kan du eksempelvis læse videre om skønne amazonits egenskaber eller måske om populære rosakvarts betydning

Se nogle af de oftest stillede spørgsmål til citrin her:

Hvad er citrin godt for?

Citrin er en krystal, der ofte er forbundet med velstand, overflod og succes. Den menes at stimulere kreativitet, selvtillid og personlig magt. I krystalterapi bruges citrin også til at rense og balancere energien i kroppen og hjælpe med at styrke selvværd og selvtillid. Se alle citrin krystaller her. 

Hvad betyder citrin?

Citrin er en gul eller gylden variant af kvarts og er en populær sten i smykkeindustrien. Navnet "citrin" stammer fra det franske ord "citron", der betyder "citrus", hvilket henviser til dens citrongule farve.

Er citrin en ædelsten?

Ja, citrin er en såkaldt halv-ædelsten. Ædelsten er naturlige, sjældne mineraler, der er smukke nok og holdbare nok til at blive brugt i smykker. Citrin er en type kvarts og er værdsat for sin attraktive gule eller gyldne farve. Dog er den ikke så sjælden som mere kostbare ædelsten som eksempelvis diamanter.

Kan citrin tåle vand?

Citrin kan generelt tåle vand, men det er bedst at undgå langvarig eksponering for vand, da det kan skade stenen over tid.

Kan citrin tåle sollys?

Citrin kan tåle sollys, men det anbefales at undgå direkte og langvarig eksponering for sollys, da det kan føre til, at stenen falmer i farve.

Hvor finder man citrin?

Citrin findes i flere lande rundt om i verden. Nogle af de mest bemærkelsesværdige kilder til citrin inkluderer Brasilien, Madagaskar, Rusland, Uruguay, og Zambia.